promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató: 10 napig feküdt kómában egy nő, aki most elmesélte, milyen érzés volt
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen elgondolkodtató, hogy milyen élmény volt a fiatal nő számára, mikor kómába esett.

Rengetegen félnek attól, hogy mi lenne, ha valamilyen oknál fogva kómába kerülnének, hiszen ilyenkor nem lehet tudni, hogy mikor ébred fel az ember, ha felébred egyáltalán. Ráadásul az is nagy kérdés, hogy a kóma alatt vajon mit érezhet az érintett, hallja-e a külvilágot, vagy olyan számára, mintha csak aludna. Rengeteg beszámolót hallhattunk már ezzel kapcsolatban, de ez a mostani eset egészen különleges.

Egy Kayley Frances nevű nő nemrég megosztotta a világgal, hogy milyen volt neki, mikor egy asztmás roham után 10 napra kómába esett. Ő másokkal ellentétben nem úgy érezte, hogy álmodik, illetve nem is figyelte tétlenül a körülötte lévő történéseket:

Ő mintha semmi se történt volna, élte tovább az életét, csak a fejében, egy alternatív valóságban – vagyis egyáltalán nem érzékelt semmit az egész esetből.

Viszont az a legfurcsább, leghátborzongatóbb az egészben, hogy ebben az alternatív életben Kayley Frances egy szektába keveredett, és amikor felébredt a kómából, akkor is azt hitte, hogy a kórházban dolgozó orvosok és nővérek mind egy összeesküvés részei, és ők is szektatagok – alig tudta felfogni, hogy amit ő valóságként élt meg, az nem létezik, csupán a kóma alatt „álmodta” azt.

Megkérdezték tőle, hogy megmaradt-e neki bármi is abból, hogy amíg kómában volt, zenével próbálkoztak visszahozni őt, illetve esténként a párja videotelefonált vele és felolvasott neki, de a nő sajnos ezekből semmire sem emlékezett, ezek a dolgok nem jutottak be az ő „valóságába”. Ezek alapján nagyon változatos, hogy az emberek hogyan is élik meg, ha kómába kerülnek, hiszen Kayley-vel ellentétben egyesek mindent hallanak maguk körül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás