promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki Zámbó Jimmy háza, ahol két évtizede tragédiába torkollott a Király élete
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárja 42 évesen távozott közülünk.

Zámbó Jimmy a magyar könnyűzene – mondjuk ki bátran – megkoronázott királya volt az 1990-es években. Sokan már a rendszerváltás előtt felfigyeltek az extravagánsnak számító személyére, meg persze a hangjára, a Füstös éjszakai blues című számot például négy és fél oktávon énekelte, ami döbbenetes teljesítmény.

A Zámbó Imre néven született muzsikus 2001 szilvesztere után tragikus baleset áldozata lett. A fejét érő lövés végzett vele, a történések körülményei azonban máig tisztázatlanok. A Bors nemrég megpróbálta rekonstruálni a végzetes hajnal eseményeit, mégpedig a család jó barátja, Vágó Imréné ezredes visszaemlékezései alapján:

„Az ügyeletes hivatalos hangon jelentette, hogy a Szent László utca 59. szám alatt, öt óra után néhány perccel Zámbó Imre csepeli otthonában főbe lőtte magát… A mentők központjába 5 óra 13 perckor érkezett a hívás, és mindössze hét perccel később már meg is érkezett Jimmyék házához a mentőautó. Kiérkezésükkor Jimmy teste a padlón feküdt, a feje körül hatalmas vértócsa vöröslött. A dokumentum szerint a feleségtől értesültek a történtekről: az énekes a fegyverét próbálta ki, kivette a tárat, majd a fegyver véletlenül elsült, és a lövedék a fejét érte. A fegyver és a tár a földön hevert”

– olvashatók a hátborzongató és szívfacsaró részletek. Jimmy az eset előtt állítólag két és fél üveg pezsgőt ivott meg, vagyis ittas állapotban lőtte meg magát. A halál beálltát 9 óra 25 percre jelölték meg a kórházban.

Mindez tehát bő két évtizeddel ezelőtt történt, ám a rajongók nem feledkeztek meg sem a tragédiáról, sem pedig a mindössze 42 évesen elhunyt énekes-zeneszerző csodálatos karrierjéről. Nem véletlen, hogy a róla frissen készült sorozat (A Király) nagy érdeklődésre tarthat számot az RTL+ csatornán.

Valószínűleg nem sokan látták még azt a csepeli házat, ahol a szomorú események megtörténtek. Pedig videó is készült róla, amelyben nemcsak a korabeli „csodapalota” külseje, de a belső tér is jól körbejárható benne.

A szobák és más helyiségek a kilencvenes évek luxusát tükrözik, és jó látni, hogy akkoriban még tekintélyes könyvespolc is díszítette a házat. Jimmy egyértelműen vonzódott a régi bútorokhoz, bár azok nem mindig voltak makulátlan állapotban.

Kedves, és alighanem sokakat megindító fotó az is, amelyen a Király susogós melegítőben, az aktuális csúcs-Mercije motorháztetején feszít, ez a retró fíling és báj az, ami a mai korból már nagyon-nagyon hiányzik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás