promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkelt a hírhedt baltás gyilkos félpanziója, ahol szellemjárásokat is tartanak
Borítókép:  Illusztráció / Pixabay
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

1892. augusztus 4-én két holttestet találtak a Massachusetts állambeli Fall River egyik lakásában. Mint kiderült, a halottak Andrew Borden és felesége, Abby voltak. A kegyetlen gyilkosságnak óriási hírverése lett, hiszen rengeteg baltacsapás kíséretében végeztek az áldozatokkal. Az ügynek egyetlen gyanúsítottja volt. 

Ez pedig nem más volt, mint Andrew 22 éves lánya, Lizzie Borden. Heves vitáikról az egész környék tudott, azonban úgy hírlik, nyomozói hanyagság vezethetett ahhoz, hogy végül az esküdtszék felmentette a lányt. 

A lakás azóta félpanzióvá alakult, és gyakorlatilag egy múzeumként is funkcionál. Mivel a gyilkosság elhíresült, a tulajdonosok hasznot kívántak húzni ebből, és a panzió gyakorlatilag minden eleme az 1900-as évekre hajaz és a kettős gyilkosság részleteiről harsog. A vendégek évről évre különös dolgokról, látomásokról számolnak be a panzióban, a Lizzie Borden házban szellemjárásokat és éjjeli túrákat is szerveznek. 

A háznak van egy igencsak különleges és hátborzongató tulajdonsága: nincsenek folyosói. Egyik szoba nyílik a másikba. Az esetről képeket ITT, a ház mai külsejéről pedig ITT láthatsz fotókat. Lizzie vallomásában egyébként elég méretes lyukak voltak, a sztorija sem volt konzisztens, így szinte mindenki őt tartja a gyilkosságok elkövetőjének.

Egyesek azt hihetik, hogy egy ilyen vérfagyasztó ügy helyszíne elrettenti az embereket, azonban pont ellenkezőleg: egyfajta zarándokhellyé alakult, ahova előszeretettel mennek borzongani a látogatók. Az esetről még mondókák is születtek, a rejtély azonban továbbra is megoldatlan. 

A hírhedt Borden ház két millió dollárért kelt el, és úgy tűnik, az új tulajdonos - akit Lance Zaalnak hívnak, és maga is szellemrajongó - is továbbviszi a hagyományt, hiszen megmarad félig panziónak, félig pedig egyfajta emlékhellyé alakított múzeumnak, ami egy vérfagyaztó és titokzatos kettős gyilkosság emlékét őrzi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás