promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életfogytiglant is kaphat, aki óvszer nélkül szeretkezik
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Akár életfogytiglani börötnbüntetés is várhat azokra a férfiakra, akik úgy döntenek, hogy partnerük tudta nélkül leveszik az óvszert az aktus közben.  

Az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot a parlament felsőháza november 2-án hagyta jóvá, ami azt jelenti, hogy jelenleg az alsóház megerősítésére kell várni - írja a Daily Mail.

Az SA Best párt politikusa, a javaslatot benyújtó Connie Bonaros úgy nyilatkozott, hogy ez egy

„visszataszító és undorító cselekedet”,

amely sokkal gyakrabban előfordul, mint ahogy azt az emberek gondolnák, és amelyet már évekkel ezelőtt büntethetővé kellett volna tenni. Minden harmadik nő, és minden ötödik homoszexuális férfi került már ilyen helyzetbe szeretkezés közben - írja a A Monash Egyetem 2018-as tanulmánya. A politikus az ABC cikke alapján kiemelte,

„Az ilyen groteszk és illetlen cselekedetek elkövetői megérdemlik, hogy ugyanúgy kezeljék őket, mint akik nemi erőszakot követnek el”

Hozáteszik, hogy a dél-ausztrál kormány már korábban elkötelezte magát Bonaros törvényjavaslatának támogatása mellett. Ausztrália szövetségi államában, Tasmániában már május óta hatályos az óvszer beleegyezés nélküli eltávolítására vonatkozó törvény.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás