promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébet királynőről kiderült, hányszor és milyen módokon csalta meg a férje, Fülöp herceg
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az uralkodónő házastársát mindig is korhely alaknak tartották.

Ritka nagy szerelem volt II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg házassága, a szóbeszéd szerint az vitte sírba a szeptemberben elhunyt uralkodónőt, hogy 2021 áprilisában elvesztette imádott férjét. A korona című Netflix-sorozat természetesen az ő kapcsolatukat is igyekszik árnyaltabban bemutatni.

Erzsébet és Fülöp még 1947-ben házasodtak össze, és akkor az volt az általános vélemény, hogy az ifjú herceg egy zabolátlan korhely, akit csak az ital és a nők érdekelnek. Az öt évvel később királynővé koronázott Erzsébet azonban rajongott érte, és látszólag tökéletes párt alkottak. Valóban így volt?

Erről Erzsébet egykori személyi titkára, Dickie Arbiter alighanem sokat tudna beszélni, és a közelmúltban – a diszkréció határain belül maradva – ezt szerencsére meg is tette. Ne feledjük, hogy 74 éven át tartó párkapcsolatról volt szó, ami senkinél sem mehetne kisebb-nagyobb hullámvölgyek nélkül.

A 82 éves hajdani titkár szerint a nők bomlottak Fülöpért. Jóképű volt, laza és befolyásos, ez pedig a legtöbb hölgynek imponált. Dickie Arbiter mindezek ellenére kizártnak tartja, hogy a herceg hűtlen lett volna a feleségéhez, a Channel 4 csatornának olyan férfiként írta le, aki szívesen megnézegette a kirakatot, ám a boltba már sosem tért be.

Nagyon gyanús, hogy a titkár kegyeletből nem akart semmit sem kifecsegni, hiszen A korona című sorozat egyik friss epizódja is azt a történetet próbálta körbejárni, hogy Fülöpnek milyen viszonya lehetett Penny Knatchbull grófnővel.

A hercegnél 32 évvel fiatalabb, és még ma is csupán 69 éves szőkeség gyakran felbukkant Fülöp közelében, de a férfit a színpadi színésznő Pat Kirkwooddal is kapcsolatba hozták, akivel legalább hét alkalommal személyesen találkozott, és állítólag nem mindig maradtak meg az illendőség határain belül.

Mellettük szóba került esetleges alkalmi partnerként a tévés személyiség Katie Boyle, az énekesnő Helene Cordet, a színésznő Merle Oberon, az író Daphne du Maurier, sőt néhány újságíró korábban még arra is vetemedett, hogy a herceget homoszexuális viszony folytatásával gyanúsítsa meg az egykori francia elnök Valery Giscard d'Estaing-nyel.

„A hercegnek biztosan voltak afférjai. Kicsapongott, a királynő pedig elfogadta ezt. Alighanem úgy gondolta, hogy a férfiak mind ilyenek. De Fülöp sohasem hajkurászott színésznőcskéket, az ő érdeklődése a fiatal, gyönyörű arisztokrata lányok felé irányult”

– állítja Sarah Bradford, aki életrajzi könyvet írt Erzsébetről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás