promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyinról újabb leleplező képsorok születtek, nincs jó bőrben, állítólag 8 kilót fogyott
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök ismét a nyilvánosság előtt szerepelt.

A középkorúak és az idősebb generációk még biztosan emlékeznek arra, hogy a rendszerváltás előtt Magyarországon is megünnepelték a „nagy októberi szocialista forradalmat”. Ez valójában az 1917. októberi eseményeket jelentette, Lenin és a bolsevik párt előretörését, amely végül polgárháborúhoz vezetett.

A forradalom dátuma Oroszországban ma is nemzeti ünnep, természetesnek tarthatjuk tehát, hogy november 7. alkalmából Putyin elnök is virágokat helyezett el a moszkvai Vörös téren lévő emlékművön.

Az esemény azonban kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a külföldi lapok ismét az orosz vezető egészségi állapotáról spekuláljanak. Hírek szerint Putyin rákbetegséggel és Parkinson-kórral küzd, és az ukrajnai háború kirobbanása óta már 8 kilót fogyott, ezért a nyilvános megjelenései alkalmából többnyire a három dublőrje valamelyike helyettesíti.

Most is feltűnő volt, hogy Putyin nem egyszerűen átsétált a virágcsokrával a Kremlből az emlékműhöz, hanem egy hatalmas fekete limuzin vitte oda. Nyilvánvalóan ennek biztonsági okai is lehettek, nem akarták, hogy jó célpontként szolgáljon egy esetleges merényletkísérlethez.

Elemzők szerint mindössze 100 métert kellett volna gyalogolnia, ehelyett az elnök mégis az autót választotta, amelynek a hátsó üléséről elég nehézkesen szállt ki. Az állami tévé anyagát egy helyen láthatóan meg is vágták, ott talán egy olyan jelenet szerepelt (miközben Putyin megközelítette az emlékművet), amit nem akartak nyilvánosságra hozni.

A külföldi sajtó szerint az elnök sántikált, és ezt nem akarhatták a közvélemény orrára kötni. Később Putyin természetesen nyilatkozott a helyi sajtónak, és mi más lehetett volna a téma, mint az ukrajnai háború. Az orosz vezető ezúttal Herszon kikötőváros mielőbbi kiürítésének fontosságáról beszélt, megerősítve ezzel, hogy ott hamarosan ismét ádáz harcok dúlhatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás