promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tampon ragadt három hónapra a gyönyörű modell testébe, ezt tette vele
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A TSS nevű fertőzés akár halálos kimenetelű is lehet.

Az egészségügyi tampon hasznos találmány, hiszen a nők például a menstruáció ideje alatt is viszonylag korlátlanul végezhetik a napi rutinjukat a segítségével. Már az ókori egyiptomiak is készítettek papiruszból ilyen eldobható eszközöket, vagyis valóban régi leleményről van szó.

Az applikátorral és eltávolító zsinórral ellátott tampont a két világháború közt, 1929-ben szabadalmaztatták, így jött létre a Tampax márka, és ekkortól vált tömegcikké a termék. Ha nem megfelelően használják, akár ez is végzetessé válhat, amit a gyönyörű Maura Higgins a saját kárán tanult meg.

A 31 éves ír modell és tévés személyiség nemrég elárulta, hogy egy alkalommal, feledékenységből tampon ragadt a hüvelyébe, és ott is maradt három hónapig. A bekövetkező toxikus shock szindróma (TSS) kis híján végzetessé vált számára.

Ezt kifejezetten a nem megfelelő tamponhasználat okozza, és főként tinédzser lányoknál jelenthet gondot. A bakteriális méreganyagok ugyanis felszaporodnak miatta a szervezetben, ez vezet súlyos betegséghez, olvasható a Házipatika oldalán.

Az egzotikus szépségű Maura kis híján belehalt a TSS-be, és ma már tudja, hogy 8-9 óránál tovább ne hagyja magában a tampont. Az övé annak idején azért maradt bent három hónapig, mert rátapadt a méhnyakra, és csak az orvos tudta eltávolítani. A modell akkor már rettenetesen betegnek és elesettnek érezte magát.

„Akadnak olyanok, akik ebbe bele is halnak. A fiatal lányok eljárnak bulizni, és néha az italtól megfeledkeznek a tamponról, így az komoly problémákat eredményezhet. Keveset beszélünk róla, pedig kellene”

– emelte ki Maura.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás