promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghan Marke elmondta, miért nem sikerült megszereznie a brit állampolgárságot
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan dolgokról is tanult, amelyekről még az Egyesült Királyságban született férjének, Harry hercegnek sem volt fogalma, és nagyon nehéz volt 45 perc alatt 24 kérdésre helyesen válaszolni Meghan Markle szerint. Sokaknak azért sikerült.

Bár szerette volna megszerezni a brit állampolgárságot, nem sikerült - számolt be az esetről Meghan Markle a minap az Archetypes című podcastjében. Ennek oka elég prózai: nem ment át az állampolgársági vizsgán, ami szerinte elég nehéz - írja cikkében a 24.hu

„Emlékszem, amikor tanultam rá, azt gondoltam, te jó ég. Megkérdeztem a férjemet, hogy ezt tudtad? És ezt tudtad? Ő pedig csak annyit mondott, »fogalmam sem volt róla«"

– fogalmazott, és elmesélte, hogy - részben emiatt - le is tett a brit állampolgárság megszerzésről.  A végső döntést természetesen akkor hozta meg, amikor Harry herceggel 2020-ban arra jutottak, visszalépnek az uralkodói tevékenységeiktől. A cikbkben megjegyzik, hogy a tesztre egyébként 45 perc áll rendelkezésre, és mindössze 24, az Egyesült Királyság történelmével és szokásaival kapcsolatos kérdésre kell válaszolni.

Az epizód egyik vendége Pamela Adlon színésznő volt (Kaliforgia), aki nemrég teljesítette a vizsgát, és sikeresen megszerezte a brit állampolgárságot. Az amerikai komikus viccesen megjegyezte, hogy a hercegné dolgát talán szándékosan nehezítették meg.

Érdekesség, hogy 2021-ben egyébként majdnem 200 ezer embernek - pontosan 191 175 főnek - sikerült megszereznie a brit állampolgárságot, míg 2020-ban valamivel többen mint 130 ezren tették le sikeresen a vizsgát. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás