promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin személyesen próbált ki egy új fegyvert, de volt valami döbbenetes a megjelenésében
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök ismét a macsó énjét fitogtatta.

Nyugtalanító hírek terjednek a már eddig is meglehetősen véres orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy a támadók immár készek nukleáris fegyvert is bevetni a harcokban, illetve olyan szabotázsakcióra készülnek a kahovkai vízierőműnél, amely – ha megrongálják az építményt – tucatnyi ukrán települést juttatna víz alá.

Mindeközben Putyin orosz elnök folyamatos mozgásban van, a nyilvánosság előtti állandó szerepléseivel próbálja bizonyítani, hogy az állítólagos súlyos betegségei ellenére is cselekvőképes, és kézben tartja az ország irányítását.

Legutóbb egy kiképzőtáborban bukkant fel, ahol fülvédőt is magára vett, és lőtt néhányat egy mesterlövész fegyveréből. A macsós tett természetesen a nyugati hírszerzés figyelmét is felkeltette, és rögtön elindult a híresztelés, hogy valójában az orosz elnök egyik hasonmását láthattuk az ominózus felvételen.

A Rjazanyi területen készült videón első látásra nincs semmi feltűnő, a titkosszolgálatok figyelmét azonban a legapróbb dolgok sem kerülik el. Az például mindenképpen feltűnő, hogy az elnök bemerészkedett a katonák gyűrűjébe, sőt az egyikkel még barátságosan kezet is fogott, miközben általában kerüli az ilyen közvetlen kontaktust.

Putyin rettentően tart a koronavírustól, ezért a közelmúltban iskolás gyerekeknek is csak úgy tartott előadást, hogy előtte a diákoknak két hétre karanténba kellett vonulniuk. Ha valóban az elnök jelent meg a kiképzőtáborban, akkor hamar levetkőzhette ezt a fajta óvatosságát.

A félrevezetés kedvéért – állítják nyugati elemzők – a helyszínen jelen volt Szergej Sojgu védelmi miniszter, valamint az orosz vezető szokásos kísérete, ám ez nyilvánvalóan nem sokat jelent. Dmitrij Peskov, Putyin szóvivője később sietett kijelenteni, hogy főnöke telibe talált a lövésnél, ezek szerint célkereszt nélkül trafálta el a 300 méterre lévő célt.

Az elnök feltételezett hasonmása (fogadjuk el, hogy az volt) egy új fegyvert próbált ki – ez egyébként az „eredetinek” is szokása a környezete szerint, szívesen teszteli személyesen a friss modelleket. Értesülések szerint Putyin nem nagyon örült a dublőr szereplésének, mert az túlságosan fontoskodónak tűnt, emellett viszont barátságosnak, ami most nem kívánatos képet fest róla.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás