promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kétszer annyi pénzt kérnek a pornószínésznők egyes jelenetekért, mint korábban, mert nő az abortuszszigor
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az abortuszhoz való jog eltörlése, úgy tűnik, nemcsak a nők életét nehezíti meg, de az ezt kitaláló és megvalósító férfiak is szívhatják a fogukat. Egyre drágul a pornó, ugyanis ha egy pornószínésznőnek vagy szexmunkásnak esetleg abortuszra kell mennie, az utazási költségeit is beleszámolja a fizetésébe.

Egyre több pénzt kérnek a pornószínésznők olyan jelenetek forgatásáért, amelyekben a férfitársuk védekezés nélkül élvez el bennük a szexuális aktus közben, és azok a nők sem akarnak kockáztatni, akik spirált használnak.

„Nem kockáztatom az életemet és az egészségemet, hacsak nem kapok elég pénzt ahhoz, hogy átrepüljek - vagy elhagyjam - az országot egy biztonságos és legális abortusz érdekében"

– mondta mindezt Siri Dahl pornószínésznő, és Twitteren fűzte tovább a témát, miután az Amerikai Egyesült Államok legfelsőbb bírósága eltörölte az abortuszjog alkotmányos védelmét. 

A Vice cikkét először az RTL szúrta ki, amelyben még arról is írnak, hogy nem csak Siri Dahl, hanem a pornószínésznők nagy része így gondolkodik. Siri egyébként nem kímélte a politikusokat, ugyanis hozzátette:

„Biztos vagyok benne, hogy egy csomó republikánus sz*rarc is néz" [pornófilmet - a szerk.]

A szinte mindenfajta abortuszt betiltott Kentucky államban élő Dahl egy tartósabb módszert is fontolgat, hogy megvédje magát a nem kívánt terhességtől, ez pedig nem más, mint a petevezetékeinek elköttetése. Beszélt arról is, hogy nem akarja megkockáztatni a nem kívánt terhességet.

„Az erőforrások, az idő, az érzelmi szempontok – nem akarok ilyen helyzetbe kerülni. Ezért úgy döntöttem, ahelyett, hogy a spirálomat újra cserélném, megpróbálom meggyőzni az orvosomat, hogy kösse el a petevezetékeimet”

– mondta, majd hozzátette, hogy számára ez az egyetlen megoldás.

Az elmúlt hónapokban, amióta a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade elnevezésű törvényt, és felszámolta az abortuszhoz való jogot, sok szexmunkás küzd azzal, hogy esetleg nem tudja megszakítani a nem kívánt terhességet. Továbbá a nők aggódnak amiatt, hogy az abortusztilalom több lehetőséget ad az orvosoknak arra, hogy kémkedjenek utánuk, és attól tartanak, hogy túl drága lesz az állami határokon átutazni, hogy legálisan juthassanak terhességmegszakításhoz. Hozzáteszik, ha a Legfelsőbb Bíróság következő lépése az lesz, hogy a fogamzásgátláshoz való jogot is elveszi, akkor rengeteg nő megélhetése forog majd kockán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás