promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas csapás érte az oroszokat, Putyin reakciója egetrengető lehet
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lángol az oroszok egyik létfontosságú stratégiai pontja, a krími híd.

Az Ukránoktól 2014-ben elcsatolt Krím félszigetet a kercsi híd, és a mellette párhuzamosan futó vasúti híd köti össze Oroszország többi részével, így az építmény stratégiai szempontból kiemelten fontos az oroszok számára, mivel így kapnak utánpótlást az ukránok ellen harcoló katonáik – éppen ezért lehet hatalmas érvágás számukra, hogy pár órája egy robbanás után leomlott a híd egyik része, a vasútvonal pedig lángokban áll.

A szemtanúk szerint állítólag kilométerekről is lehetett hallani a hatalmas robbanást, ami a hidat érte. Először nem lehetett tudni, hogy szabotázsról, támadásról, vagy egy csúnya balesetről van szó, de ahogy felkerülnek az internetre különböző felvételek az esetről, úgy tűnik egyre biztosabbnak, hogy valaki direkt szerette volna megsemmisíteni a krími hidat, hogy ezzel ártson az oroszoknak – erre utal az ukrán elnök főtanácsadójának, Mihajlo Podoljaknak is a posztja, amiben csupán a kezdetnek nevezte ezt.

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin nemrég még arról beszélt, hogy mindent meg fognak tenni az oroszok annak érdekében, hogy megvédjék a hazájukat, és a saját területeiket – és mivel a már elkezdett mozgósításon kívül állítólag már csak a nukleáris fegyverek bevetése maradt hátra, így könnyen lehet, hogy ez a hídrobbantás könyörtelen válaszcsapást fog eredményezni.

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden már többször is hangoztatta, hogy egyre közelebb kerülünk a nukleáris háborúhoz, és egyáltalán nem érdemes félvállról venni Putyin „fenyegetéseit”.

Persze az összeesküvés-elméletek hívei azt sem tartják kizártnak, hogy maguk az oroszok robbantották fel esetleg egy teherautóval a hidat, hogy ezzel megadják maguknak a kezdőlöketet egy bosszútámadáshoz, de ez egyelőre csak alaptalannak tűnő feltételezés – egyelőre még kérdéses, hogy ezek után mi lesz a következő fejezete az orosz-ukrán háborúnak, de sajnos minden bizonnyal nem a nyugodt békekötés.

Itt lehet megnézni a robbanás pillanatait:

Itt pedig a robbanás utóhatásait:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás