promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk világfelháborodást okozott, rettenetesen magára haragította az ukránokat
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elon Musk előállt egy béketervvel, amivel szinte minden érintettet feldühített.

Hosszú hónapok óta tart az orosz-ukrán háború, ami már rengeteg ember életét követelte, és érezhetően a világgazdaságra is nagyon negatív hatással van. Szinte mindenki azt szeretné, hogy végre békét kössön Ukrajna és Oroszország, de egyelőre sajnos úgy tűnik, hogy erre nagyon kevés az esély – a Tesla és a SpaceX mögött álló milliárdos, Elon Musk viszont most kitalált valamit, amit nem igazán fogadtak jól az emberek.

Elon Musk a minap ismét közfelháborodást okozott egy Twitter bejegyzéssel, amiben megosztotta az általa felvázolt orosz-ukrán békekötés négy pontját:

  • Az ENSZ felügyelete alatt újra népszavazást kell tartani azokban a régiókban, amiket Oroszország elcsatolt Ukrajnától. Az oroszoknak menniük kell, ha ezt akarják az ott élő emberek.
  • Oroszország része marad a Krím-félsziget, ahogy ez 1783-tól is így volt (Hruscsov tévedéséig).
  • A Krím-félsziget vízellátásának biztosítása.
  • Ukrajna semleges marad.

Még szavazni is lehetett a javaslatra, és végül az emberek több, mint 59 százaléka azt mondta, hogy nem ért egyet Elon Musk béketervével – sőt, a legtöbben elég keményen nekiestek, mert sokak szerint ezzel azt bizonyította a milliárdos, hogy az oroszok oldalán áll.

Elon Musk tisztázta, hogy nem így van, mivel továbbra is Ukrajnát támogatja, és neki csupán az a célja, hogy minél hamarabb béke legyen, és ne kelljen még több embernek meghalnia, illetve a gazdaságnak tovább szenvednie – ráadásul szerinte mivel az oroszok háromszor annyian vannak, mint az ukránok, így eléggé esélytelen Ukrajna győzelme a háborúban.

Az ukrán elnök, Zelenszkij is reagált Elon Musk kiírására egy szavazással, amiben megkérdezte, hogy kit kedvelnek jobban az emberek: azt az Elon Muskot, aki Ukrajnát támogatja, vagy azt, aki Oroszországot – a szavazók közel 79 százaléka az ukránokat támogató Elon Muskot választotta.

Íme Elon Musk nagy port kavaró bejegyzése:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás