Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kijev elfoglalására buzdítják Putyint – ekkor vetné be az atomfegyvereket Oroszország

Kijev elfoglalására buzdítják Putyint – ekkor vetné be az atomfegyvereket Oroszország

Élet

Kijev elfoglalására buzdítják Putyint – ekkor vetné be az atomfegyvereket Oroszország

Élet

Toronicza Péter 19:38

A csecsen elnök üzent nem olyan rég Putyinnak, hogy itt lenne az ideje az atomfegyverekkel megtámadni Ukrajnát.

Sajnos tovább folytatódik a véres háború Oroszország és Ukrajna között. Ugyebár már a szakértők se mernek jóslatokba bocsátkozni, hogy mikor érhetnek véget a harcok, ami Európára, köztük Magyarországra is elég rossz hatással van.

Moszkva és Kijev utoljára március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek. Az biztos, hogy ha egyszer létrejön a Putyin-Zelenszkij csúcstalálkozó, az valóban történelmi fontosságú lesz, aminek minden mozzanatát sokáig fogják emlegetni.

A hétvégén sok minden történt, mivel az ukrán katonáknak sikerült visszafoglalnia Liman városát, melyet az orosz haderő elsődleges észak-donyeci hídfőállásként használt azóta, hogy Izjum ismét ukrán kézre került.

Nem hiába hirdetett mozgósítást Vlagyimir Putyin, mivel szükség lenne frissítésre a harctéren. Az orosz elnök persze később hozzátette, hogy a mozgósítás a tartalékosokra, valamint azokra vonatkozik, akik az orosz fegyveres erőknél szolgáltak, tehát van tapasztalatuk.

A hangulat már Oroszországban is elég parázs. A Porfolio számolt be róla, hogy az egyik műsorvezető, Vlagyimir Szolovjov a Rosszija 1 állami televízióban például már arról beszélt, hogy szeretné, ha végre megtámadnák Kijevet, de tudja, hogy a részleges mozgósítás időbe telik.

Ramzan Kadirov ennél is messzebb ment. A dél-oroszországi Csecsen Köztársaság vezetője azt javasolta Putyinnak, hogy ideje lenne elgondolkodni egy kisebb taktikai atomfegyver bevetését Ukrajnában, mert ez válasz lenne az ukránok előretörésére. Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalának szóvivője igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba.

Az RTL a Guardian tudósítására hivatkozva lehozta, hogy Oroszország két esetben vetne be atomfegyvert. Az első, ha Oroszország ellen atomfegyvereket vagy más tömegpusztító fegyvert vetnek be, míg a második, ha az orosz államot a létében fenyegeti egy hagyományos fegyverekkel végrehajtott támadás.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria