Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Putyin újabb aggasztó dolgot mondott, egyből reagált az Egyesült Államok

Putyin újabb aggasztó dolgot mondott, egyből reagált az Egyesült Államok

Élet

Putyin újabb aggasztó dolgot mondott, egyből reagált az Egyesült Államok

Élet

Promotions 10:10

Az orosz elnök határozott kijelentése valami súlyosabbra utalhat egy magyar biztonságpolitikai szakértő szerint.

Már hónapok óta tart az orosz-ukrán háború, aminek már a kirobbanása is a fél világot meghökkentette, azóta pedig csak egyre aggasztóbb dolgok történnek ezzel kapcsolatban. Egyelőre úgy tűnik, hogy nagyon kevés az esély arra, hogy Ukrajna és Oroszország békét kötnek egymással, ráadásul az orosz elnök, Vlagyimir Putyin is kemény szavakkal tartja a lelket a népében – hiába van ellene világszerte a közvélemény.

Nemrég állítólag négy ukrán területet is elfoglaltak az oroszok, Donyeck, Herszon, Luhanszk és Zaporizzsja Oroszországhoz való csatolását Putyin már be is jelentette, ráadásul megint olyan dolgot mondott, amivel volt, akit rendesen megrémisztett, hiszen valami jóval súlyosabbra utalhatott vele az orosz elnök.

„Oroszországnak négy új régiója van, és minden rendelkezésünkre álló eszközzel megvédjük a földünket”

mondta Vlagyimir Putyin.

Egy magyar biztonságpolitikai szakértő, Gyarmati István szerint az orosz hadsereg már hivatalosan is védekezik az elcsatolt régiókban az ukránok ellen, így Putyin ezt konkrétan honvédő háborúként kommunikálhatja az orosz közvélemény felé, ami azt jelentheti, hogy akár atomfegyvert is bevethetnek.

Az Egyesült Államok úgy reagált erre, hogy határozottan visszautasította Oroszország azon kísérletét, hogy megváltoztassa Ukrajna nemzetközileg is elismert határait. Sőt, válaszlépésként bejelentésre került, hogy az Egyesült Államok és a szövetségesei, partnerei komoly intézkedésekkel, szankciókkal fogják sújtani ezek után Oroszországot.

Borítókép: Illusztráció / Profimedia