Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Putyin talán halálos beteg, de élete utolsó percéig munkában tudják tartani az orvosok

Putyin talán halálos beteg, de élete utolsó percéig munkában tudják tartani az orvosok

Élet

Putyin talán halálos beteg, de élete utolsó percéig munkában tudják tartani az orvosok

Élet

Promotions 15:34

Az ukrajnai háború befejeződését nem az orosz elnök halálától kell várni.

A hét hónapja tartó orosz-ukrán háború egyik kardinális kérdése Vlagyimir Putyin valódi egészségi állapota. Az orosz elnök állítólag több súlyos betegséggel is küzd, ezt azonban a Kreml mindeddig nem erősítette meg, sőt az állandóan mozgásban lévő, rendezvényeken felbukkanó, alkalmanként még külföldre is elutazó vezetőről igyekeznek kedvező képet festeni.

Sokan gondolják úgy, hogy a lassan 70 éves elnök visszavonulása vagy akár halála véget vethetne a véres harcoknak, illetve a következményeként kialakult európai energiaválságnak. Így minden, Putyin egészségi állapotával kapcsolatos hírnek, feltételezésnek különös súlya van.

Most a politikatudománnyal foglalkozó moszkvai Valerij Szolovej szólalt meg a témában, azt a markáns véleményt hangoztatva, hogy Putyin egészsége drámaian hanyatlik, és ez már károsan hat ki a döntéshozatali képességére is.

„Téves elképzelés, hogy egy halálos beteg személy képtelen dolgozni vagy utazgatni. Különösen az ő helyzetében, orvosokkal körülvéve, a ma ismert legmagasabb szintű gyógyászati ellátás mellett”

– mutatott rá Szolovej arra, hogy Putyin aktivitása könnyen lehet megtévesztő. A szakember állítólag az orosz vezető belső köreiből szerzi az információit, és az a döbbenetes meglátása, hogy az elnök feltehetőleg elhatalmasodó betegsége nem lesz különösebb hatással az ukrajnai háborúra, mert

a modern terápiák lehetővé teszik, hogy lényegében az élete utolsó néhány órájáig dolgozhasson, és a hatalomban maradhasson.

Ez a megállapítás azért is érdekes, mivel nemrég maga William Burns, a CIA igazgatója mondta azt, hogy Putyin „túlságosan is” egészséges. Szolovej szerint viszont ez csupán szarkasztikus megjegyzés volt a magas rangú hivatalnok részéről, és az amerikaiak pontosan tudják, mi történik az orosz elnökkel.

Borítókép: Profimedia