Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

II. Erzsébet halála után hozták nyilvánosságra ezt a képet, aminek igazán vicces története van

II. Erzsébet halála után hozták nyilvánosságra ezt a képet, aminek igazán vicces története van

Élet

II. Erzsébet halála után hozták nyilvánosságra ezt a képet, aminek igazán vicces története van

Élet

BTP 07:07

El tudjuk képzelni, ahogyan II. Erzsébet komoly arccal helyre teszi a fotóst.

Múlt hét hétfőn vettek végső búcsút egykori rezidenciája, az ősi windsori kastély Szent György-kápolnájában II. Erzsébet királynőtől. A néhai brit uralkodó csaknem 71 évet töltött az Egyesült Királyság trónján.

II. Erzsébet a nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában halt meg, ami után hosszú nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban. A királynő nagyon idős volt (96 éves), így fel volt készülve mindenki, hogy hamarosan búcsúznunk kell tőle.

II. Erzsébet hétfői búcsúztatásával véget ért a brit kormány által az uralkodó halála utáni naptól meghirdetett tíznapos gyászidőszak, amelynek ideje alatt félárbocra eresztették a közintézményeken a brit lobogókat, és országszerte számos kulturális és sporteseményt töröltek vagy halasztottak későbbre. Az elmúlt hétvégén például a Roger Federert búcsúztató Laver Kupát is megtartották már Londonban.

A királynő sírboltját a Szent György-kápolna VI. György királyról elnevezett kis emlékkápolnájában alakították ki.

A királyi család Instagramon megosztott egy fotót a királynő temetése előtt, ami a platina jubileum alkalmából készült. A képet Ranald Mackechnie készítette, aki visszaemlékezett, hogy a királynő picit megviccelte őt.

„Megérkezett, besétált, és köszöntünk, aztán csak rám nézett, és megkérdezte, hogy mit szeretnék? Én válaszoltam, hogy természetesen azt, hogy mosolyogjon és boldognak tűnjön. Visszanézett, és csak annyit mondott, hogy erre én nem kötelezhetem. Erre azt válaszoltam, hogy viszont megpróbálhatom, és utána elkezdett kuncogni”

- mesélte a visszaemlékezve a fotós a Mirrornak.

A portré a windsori kastély Victoria előcsarnokában készült május 25-én. II. Erzsébet bár néha tréfálkozott a fotósokkal, de Mackechnie is hozzátette, hogy mindig segítette a munkájukat, valamint türelmes volt.

Borítókép: Profimedia