promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívszorító látvány: így néz ki most II. Erzsébet sírja
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy héttel a temetése után így néz ki II. Erzsébet végső nyughelye.

Szeptember 19-én, majdnem egy hete temették el a szeptember 8-án elhunyt II. Erzsébetet. A 70 évig uralkodó királynőt a windsori kastélyban lévő Szent György-kápolnában, azon belül is a VI. György király-emlékkápolnában helyezték végső nyugalomra, amit ő maga építtetett 1962-ben, az édesapja emlékére.

A királyi család hétnapos gyászidőszaka hétfőn fog véget érni, a közösségi oldalukon nemrég egy hivatalos fotót közöltek II. Erzsébet sírjáról. Az emlékhelyet hamarosan megnyitják a látogatók előtt is, így bárki leróhatja majd a tiszteletét a néhai királynő sírjánál.

II. Erzsébetet hétfő este egy privát szertartás keretében temették el férje, Fülöp herceg, valamit szülei, VI. György király és Erzsébet anyakirályné mellé.

A királynőtől egyedül Harry herceg nem tudott elbúcsúzni, ugyanis nem ért oda időben a Balmorali kastélyba. Állítólag a herceg nagyon megharagudott az édesapjára, III. Károlyra, mert nem engedte meg neki, hogy a felesége, Meghan Markle is ott legyen mellette az utolsó órákban.

Harry olyannyira felidegesítette magát ezen, hogy később szó szerint visszautasította a királyt, amikor nemet mondott Károly vacsorameghívására. Hogy mi lesz ennek a következménye, azt nehéz lenne megjósolni, de ebből is látszik, hogy továbbra sincs béke a királyi család tagjai között.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás