promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyilvánosságra hozták, mit mondott Erzsébet királynő, amikor Harry és Meghan Amerikába szöktek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az uralkodót megviselte a botrány, de kettős érzések dúltak benne.

Amilyen szépen beilleszkedett Katalin hercegné a brit királyi családba, annyira nem ment ez a sógornőjének, Meghan Markle-nek. Harry herceg amerikai felesége már a kezdetektől elszabadult hajóágyúként viselkedett, fittyet hányt a protokollra, és végül Amerikába csábította át a férjét is.

Az udvar ezt természetesen nem nézte jó szemmel, bár csak kisebb utalásokból, egy-egy lesújtó pillantásból lehetett sejteni, hogy mi a véleményük az ügyről. A közelmúltban elhunyt II. Erzsébet még ennél is diplomatikusabb volt, esze ágában sem volt a nyilvánosság előtt kiteregetni a családi szennyest.

Helyette ezt most részben megtették mások, nem sokkal a temetése utáni napokra időzítve a nagy leleplezést. Harry és Meghan 2020 elején jelentették be, hogy nem kívánják teljesíteni kötelességeiket a királyi családon belül, és ezzel persze számtalan előjogukról is lemondtak.

Őfelségét nagyon bántotta a váratlannak nevezhető döntés, ennek ellenére nem felejtett el köszönetet mondani a rebellis párnak:

„Az egész család abban reménykedik, hogy ez a megállapodás lehetővé teszi számukra, hogy boldog és békés életet alakítsanak ki maguknak.”

Mindezzel együtt Erzsébetnek megvolt a karakánabb véleménye is a dologról, amelyet Katie Nicholl közelmúltban megjelent könyve (The New Royals) árul el. A királynő a közvetlen környezete előtt nem titkolta, hogy rettentően megviselte az eset.

„Nagyon bántotta a dolog, ezért azt mondta nekem, hogy nem tudja, nem érdekli, és már nem is akar többé erre gondolni”

– árulta el egy udvarhoz közeli forrás a kissé hisztis véleményt. Erzsébetet nyilván az is rosszul érintette, hogy onnantól kezdve csak nagyon ritkán láthatta dédunokáit, Archie-t és Lilibetet. Hasonlóan csalódott volt Károly is, ám azt sohasem feledte el kijelenteni, hogy a Harry iránt érzett szeretete változatlan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás