Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nyilvánosságra hozták, mit mondott Erzsébet királynő, amikor Harry és Meghan Amerikába szöktek

Nyilvánosságra hozták, mit mondott Erzsébet királynő, amikor Harry és Meghan Amerikába szöktek

Élet

Nyilvánosságra hozták, mit mondott Erzsébet királynő, amikor Harry és Meghan Amerikába szöktek

Élet

Promotions 08:38

Az uralkodót megviselte a botrány, de kettős érzések dúltak benne.

Amilyen szépen beilleszkedett Katalin hercegné a brit királyi családba, annyira nem ment ez a sógornőjének, Meghan Markle-nek. Harry herceg amerikai felesége már a kezdetektől elszabadult hajóágyúként viselkedett, fittyet hányt a protokollra, és végül Amerikába csábította át a férjét is.

Az udvar ezt természetesen nem nézte jó szemmel, bár csak kisebb utalásokból, egy-egy lesújtó pillantásból lehetett sejteni, hogy mi a véleményük az ügyről. A közelmúltban elhunyt II. Erzsébet még ennél is diplomatikusabb volt, esze ágában sem volt a nyilvánosság előtt kiteregetni a családi szennyest.

Helyette ezt most részben megtették mások, nem sokkal a temetése utáni napokra időzítve a nagy leleplezést. Harry és Meghan 2020 elején jelentették be, hogy nem kívánják teljesíteni kötelességeiket a királyi családon belül, és ezzel persze számtalan előjogukról is lemondtak.

Őfelségét nagyon bántotta a váratlannak nevezhető döntés, ennek ellenére nem felejtett el köszönetet mondani a rebellis párnak:

„Az egész család abban reménykedik, hogy ez a megállapodás lehetővé teszi számukra, hogy boldog és békés életet alakítsanak ki maguknak.”

Mindezzel együtt Erzsébetnek megvolt a karakánabb véleménye is a dologról, amelyet Katie Nicholl közelmúltban megjelent könyve (The New Royals) árul el. A királynő a közvetlen környezete előtt nem titkolta, hogy rettentően megviselte az eset.

„Nagyon bántotta a dolog, ezért azt mondta nekem, hogy nem tudja, nem érdekli, és már nem is akar többé erre gondolni”

– árulta el egy udvarhoz közeli forrás a kissé hisztis véleményt. Erzsébetet nyilván az is rosszul érintette, hogy onnantól kezdve csak nagyon ritkán láthatta dédunokáit, Archie-t és Lilibetet. Hasonlóan csalódott volt Károly is, ám azt sohasem feledte el kijelenteni, hogy a Harry iránt érzett szeretete változatlan.

Borítókép: Profimedia