promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Katalin és Meghan hercegnék közt megkezdődött a cicaharc, amelynek igen komoly a tétje: a brit trón
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A két hercegné viszonya sokkal feszültebbnek tűnik, mint Vilmos és Harry kapcsolata.

II. Erzsébet halála után az uralkodónő legidősebb fia, Károly foglalhatta el a brit trónt. A lassan 74 éves király személyénél azonban sokkal érdekesebb, hogy mit szül majd a nyomában tapasztalható „tülekedés”.

III. Károly regnálása nyilvánvalóan nem lesz olyan hosszú, mint az édesanyjáé. Számos felmérés pedig máris azt mutatja, hogy a britek szívesebben láttak volna egy fiatalabb, dinamikusabb királyt a trónon, hiszen a birodalom megmaradt részének modernizálásra, átalakításra volna szüksége.

A hivatalosan kijelölt utód Vilmos walesi herceg, bár állítólag az öccse, Harry is érdeklődik még a trón iránt. Amióta pedig két erős nő áll mellettük párként, a háttérben zajló harcok is alighanem hevesebbé váltak.

A két hercegi pár az utóbbi hétben rengeteg időt kénytelen eltölteni egymás társaságában, és amikor együtt szerepelnek a nyilvánosság előtt, a feszültség szinte kézzel tapinthatóvá válik. Különösen Katalin és Meghan hercegnék esetében, amint arra néhány testbeszéd-szakértő is rámutatott.

Hozzáértők véleménye szerint Harry amerikai feleségének a szokásos magabiztossága mostanra elpárolgott, ami nem csoda az őt ért támadások fényében. Aligha eshetett jól neki, amikor Károly arra utasította hercegi férjét, hogy az ne vigye magával őt Balmoralba, ahol a haldokló Erzsébet az utolsó óráit töltötte.

Katalin azóta is jeges pillantásokat vet rá, sőt alkalmaként átnéz rajta, mintha ott sem volna. A cicaharcnak rejtett síkjai is vannak, ilyen volt például az, amikor Katalin a gyászruhájához az elhunyt királynőtől kapott hatalmas brossát vette fel, míg Meghan csak egy aprócska gyöngy fülbevalót tudott felmutatni Erzsébettől.

A testbeszéd-szakértők szerint Vilmos feleségének egyértelműen az a célja, hogy sógornője folyamatosan kényelmetlenül érezze magát, és ezt nagyon ügyesen el is képes érni. Meghan tétova kézmozdulatai, zavarodott hajigazgatásai, a gyakran lesütött tekintet mind arra utalnak, hogy alárendelt szerepben érzi magát.

Katalin célja nyilvánvalóan az, hogy a közvélemény benne lássa a jövendő királynét, ne pedig ambiciózus amerikai vetélytársában. A két hercegi pár a mostani esemény előtt március 9-én szerepelt utoljára közösen a nyilvánosság előtt, azóta viszont sok mindenben megváltoztak az udvari erőviszonyok, és ennek az eredményét láthatjuk most.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás