promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási pánik Ausztráliában, attól tartanak, hogy érvényüket veszítik az Erzsébet arcképével díszített pénzek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rémhír hamar elindult, igyekeznek lecsillapítani a kedélyeket.

Napokkal ezelőtt elhunyt II. Erzsébet királynő, aki kereken 70 éven keresztül ült a brit trónon. Az elhunyta bizonytalanságot keltett szerte a birodalomban, hiszen nem sokan élnek már azok közül, akik uralkodójuknak tudhatták az elődjét, VI. Györgyöt is.

Nem csoda, hogy az ilyen válsághelyzetekben – bármennyire is igyekeztek felkészülni rá – néha villámgyorsan rémhírek kelnek szárnyra. A szintén a korona alá tartozó Ausztráliában például az a pletyka terjedt el (állítólag a Twitterről kiindulva), hogy az elhunyt Erzsébet arcképével díszített pénzeket ezután nem fogadják el törvényes fizetőeszközökként.

Az álhír szerint a polgároknak mindössze fél hónap áll rendelkezésükre, hogy kezdjenek valamint a bankjegyeikkel és érméikkel, ami érthetően pánikot keltett a földrésznyi országban. Pedig a szóbeszéd alaptalan, emiatt kár bárkinek is izgulnia.

Ausztráliában az 5 dolláros bankjegyen (illetve az érméiken) látható az elhunyt királynő portréja, amelyekből értelemszerűen meglehetősen nagy mennyiség van forgalomban. Természetesen ők is lecserélik majd a szóban forgó bankót és aprót, de a hivatalos közlemény szerint erre nem azonnal kerül sor, hanem bőven hagynak időt az átmenetre.

A pánikot okozó kijelentés állítólag a komikus Ben Jenkinstől ered, aki persze nem számított ekkora viharra a tweetjét követően. Ép ésszel belegondolva persze semmi szükség a sietségre, hiszen még az Egyesült Királyságban is évekig futnak majd együtt az Erzsébet, illetve Károly arcképével díszített pénzek, és csak fokozatosan tűnnek el a régiek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás