promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Károly és Harry komolyan összezördültek Erzsébet királynő halála napján
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ok ki is lehetett volna más, mint Meghan Markle.

Még szoknunk kell a III. Károly király megnevezést, a lassan 74 éves egykori walesi herceg szeptember 8-án léphetett édesanyja, a 96 esztendős korában elhunyt Erzsébet királynő helyébe. A szomorú emlékű napról egyre több különös részlet derül ki.

A leginkább feltűnő az volt, hogy a nyilvánosság előtt rendszeresen megjelenő hercegnék, Katalin és Meghan Markle el sem utaztak a skóciai Balmoralba, ahol az uralkodónő az utolsó hónapjai töltötte.

Ez egyrészt ugyanakkor megszokott dolog, a személyes gyász idején a párok nem szoktak ott lenni hercegi házastársaik mellett. Az amerikai botrányhős, Meghan Markle esetében azonban a tradíción kívül volt egy még komolyabb visszatartó erő is.

Óriási szerencsének számított, hogy Harry herceg és neje éppen Európában tartózkodtak, amikor hirtelen válságosra fordult Erzsébet állapota. Az Amerikába szakadt, vörös hajú herceg azonban így sem ért időben Skóciába, sőt a családtagok közül csupán az uralkodó két gyermeke, Károly és Anna állhattak a halálos ágynál.

Meghan mindeközben Londonban maradt, bár az első hírek arról szóltak, hogy maga is a férjével tartott Skóciába. Most kiderült, hogy a leendő király, Károly külön is megkérte Harry fiát arra, hogy ne vigye magával a feleségét,

mert nem szeretnék, ha az látná a haldokló királynőt.

Elég komoly vita alakulhatott ki a két férfi között, amely állítólag fél órán keresztül tartott, és végül Harry valóban egyedül utazott – és bőven le is késte, hogy még élve találkozhasson nagyanyjával. Ez az összeütközés aligha tehetett jót apa és fia amúgy is feszült viszonyának.

Harry még éppen a windsori Frogmore Cottage-ban tartózkodott, amikor megkapta Károlytól az ominózus telefonhívást. Az új király arra hivatkozott, hogy Meghan megjelenése ellenkezne a hagyományokkal, és mindezt azzal támasztotta alá, hogy Katalin hercegné is otthon maradt.

„Károly teljesen egyértelművé tette, hogy Meghant nem látnák szívesen”

– erősítette meg egy udvari forrás is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás