promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Segítség egy aprócska alapítványnak: fiatal családanya indított magánakciót a bulldogok megsegítésére
Borítókép:  Kalmár Kitti
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hétköznapi hősként segít a bulldogmentőknek a nagycenki édesanya, aki reméli, hogy többen is követni fogják a példáját.

Az Osiris Állat- és Természetvédelmi Alapítvány 2010-ben jött létre abból a célból, hogy segítse a bajba jutott állatokat. Az Alapítvány vezetőjének - aki több éves menhelyi múlttal és széleskörű kutyás tapasztalattal rendelkezik - az volt az álma, hogy létrehozzon egy saját szervezetet, ahol megvalósulhat az ő kis állatvédelme: a teljes körű, tapasztalatokat maximális felhasználó, önérdekektől és magamutogatástól mentes állatmentés.

12 éves működése során az Alapítványnak mindig is az volt elsődleges, hogy a mentett állatoknak a lehető legjobb ellátást adják meg minden szempontból. Az Osiris Alapítvány Facebook-oldalán azt írják, hogy leginkább szaporítótól leselejtezett állatok kerülnek hozzájuk, vagy alomselejt, gyenge kölykök, gyepmesteri telepekről, illetve olyan menhelyekről, ahol a nagy létszám miatt nem tudnak megfelelő elhelyezést, ellátást biztosítani. Az Alapíványnál dolgozók nagy gondot fordítanak a kutyák megfelelő táplálására, a folyamatos élősködők elleni védelemre, emellett minden állat megkapja a teljes oltási programot, mikrochipet.

A gondos ellátás mellett az Alapítvány másik fő célja, hogy minden kutya és macska a náluk töltött idő után olyan családba kerüljön, ahol az egész hátralévő életüket biztonságban, szeretetben élhetik le.

Az Alapívány igen kicsi, megfelelő támogatói bázis nélkül működik, ezért minden segítséget, felajánlást, és támogatást örömmel fogadnak. A Győr-Moson-Sopron megyei Nagycenk településen élő fiatal családanya, Kalmár Kitti is fontosnak érezte, hogy valamilyen formában segítsen ennek az Alapítványnak, ezért magánakciót hirdetett a Facebook-oldalán.

„Az alapítvány egyik fő embere, Erika súlyos beteg, ennek ellenére töretlenül, szívvel-lélekkel él továbbra is a kutyusokért, saját betegségét háttérbe szorítva. ​Saját házukat behitelezve tudtak vásárolni Vácon egy aprócska házat, nagy telekkel, hogy tucatnyi mentvényeik a 30 négyzetméteres ház és a 20 négyzetméteres betonudvar helyett egy nagyobb, élhetőbb területen tudjanak gyógyulni és gazdira várni. A házon és a telken is rengeteg volt a munka, mely a mai napig befejezésre vár. Ehhez az anyagok nagy része rendelkezésükre áll, viszont az áremelkedések miatt munkadíjra már nem maradt pénzük. Elhatároztuk, hogy egy hétvégén elmegyünk és amennyit tudunk, segítünk nekik, hogy legalább a kert, de reményeink szerint a ház is lakható legyen. Egy kisebb baráti csapat már össze állt (ehhez csatlakozni még lehet), és terveink szerint október közepén mennénk is”

- írja a posztjában az édesanya, aki maga is egy francia bulldog tulajdonosa.

Kalmár Kitti a Promotions-nek mondta el, hogy mindig is szerette a francia bulldogokat, emellett nagyon sokat köszönhet Zokninak, hiszen életüknek egy nagyon nehéz szakaszán mindig mellettük volt, és örömöt hozott nekik a gyásszal teli napokba.

„Nagy veszteség ért minket egy évvel ezelőtt, elvesztettük a kislányunkat, utána került hozzánk Zokni. Ő hozott új színt az életünkbe, az ő segítségével könnyebb volt feldolgozni a történteket. Mindig mellettem volt, felvidított. Ezért döntöttem úgy, hogy én is szeretnék valahogy segíteni ezeknek a kutyusoknak”

A Nagycenken élő édesanya a Facebook-bejegyzésében leírta, hogy mire lenne szükségük a mentett kutyusoknak, emellett hozzátette, hogy aki szeretne hozzájárulni az Alapítvány munkájához, október közepéig megteheti és ők eljuttatják a részükre. Kalmár Kitti továbbá megemlítette, hogy munkás kezekre is szükség van, ezért aki szeretné az Alapítvány bázisának felújításából, szebbé tételéből kivenni a részét, azok jelezhetik ezt nekik a közösségi oldalon.

„Hiszem, hogy egy kis összefogással tudjuk segíteni Őket, hogy tovább tudják folytatni önzetlen munkájukat, a ház és a telek rendbetételével pedig több bajba jutott, beteg kutyust is tudnak fogadni”

- írta Kalmár Kitti.


Ha támogatni szeretnéd az Osiris Állat- és Természetvédelmi Alapítvány munkáját, az alábbi módokon megteheted:

Osiris Alapítvány
10102615-04017200-01003000

SWIFT cod: BUDAHUHB
Iban szám: HU23-10102615-04017200-01003000

Paypal Adományozás: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=RS5SATRQQLQD8

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás