Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Puskával lőtt le egy 33 milliárdos orosz vadászgépet egy ukrán nyugdíjas

Puskával lőtt le egy 33 milliárdos orosz vadászgépet egy ukrán nyugdíjas

Élet

Puskával lőtt le egy 33 milliárdos orosz vadászgépet egy ukrán nyugdíjas

Élet

Promotions 10:10

Haza is vitt néhány darabot a roncsokból a garázsába.

A mondás szerint ágyúval nem szokás verébre lőni, de puskával vadászgépre valószínűleg igen, amint azt most egy ukrán nyugdíjas bebizonyította. Hihetetlen, de tényleg egy ócska flintával szedett le egy közel 33 milliárd forintot érő orosz repülőt.

A bő fél éve a szomszédunkban tomboló háborúban már szinte minden előfordult, ekkora csoda viszont még aligha. Egyáltalán, kinek jutna eszébe egyetlen golyóval megcélozni egy irtózatos sebességgel haladó vadászgépet az égen?

Az ukrán nyugdíjas, Valerij Fedorovics még márciusban hajtotta végre a bravúros tettet, amiért hősi emlékérmet is kapott. A Szu-34-es orosz nehéz vadászbombázó éppen a háza fölött húzott el, amikor mérgében ráfogta a régi puskáját.

Ha azt mondjuk, hogy a sikeres találatnak egy az egymillióhoz volt az esélye, akkor még alaposan túl is becsültük azt. A támadó oroszok éppen akkor kezdték el bombázni az Ukrajna északi részén lévő Csernyihiv városát, és talán maga Fedorovics csodálkozott azon a legjobban, amikor a mérgében kilőtt golyójától az ellenséges repülő pillanatokkal később a földre zuhant.

A közelben állók ujjongva fogadták a találatot, a szerencsétlenül járt orosz pilóta sorsáról nem érkezett híradás. A február vége óta tartó háborúban az ukránok becslése szerint közel 50 ezer orosz katona esett el eddig.

Fedorovics később elment a lezuhant gép roncsaihoz, és hazavitt magával belőle néhány darabot a garázsába, a hihetetlen lövés emlékére. A támadóknak egyébként nem sikerült elfoglalniuk Csernyihivet, bár márciusban szoros gyűrűbe zárták.

Borítókép: Illusztráció / Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria