promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyászol Arnold Schwarzenegger, megható szavakkal búcsúzott a Szovjetunió egykori elnökétől, Mihail Gorbacsovtól
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Arnold Schwarzenegger csodálatos gondolatokkal emlékezett meg Mihail Gorbacsovról.

Rengeteg embert meghökkentett a hír, hogy augusztus 30-án, 91 éves korában elhunyt Mihail Szergejovics Gorbacsov, a Szovjetunió egykori elnöke, akinek a reformkísérletei annak idején a hidegháború végét eredményezték, és végül a Szovjetunió széthullását, illetve a kommunista rendszer bukását okozták – 1990-ben még Nobel-békedíjat is kapott a munkásságáért.

Világszerte nagyon sokan gyászolják az ismert orosz politikust, többek között a Terminátor-széria és még megannyi akciófilm sztárja, illetve Kalifornia egykori kormányzója, Arnold Schwarzenegger is kifejezetten megható sorokkal emlékezett meg Mihail Gorbacsovról a közösségi oldalán.

„Van egy régi szólás: »Sose találkozz a hőseiddel«. Azt hiszem, ez az egyik legrosszabb tanács, amit valaha hallottam. Mihail Gorbacsov volt az egyik hősöm, és megtiszteltetés, illetve öröm volt találkozni vele. Hihetetlenül szerencsés voltam, hogy a barátomnak hívhattam. Mindannyian tudnánk tanulni a fantasztikus életéből.

Képzeld el, hogy valaki feltör bármenyik szervezet csúcsára, majd megvan benne az a bölcsesség ÉS bátorság, hogy körbenézzen, és azt mondta: »Ez nem jó az embereknek, valakinek muszáj tennie valamit. Ha nem én, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor?«

Mihail Gorbacsov pontosan ezt tette az öreg Szovjetunióban. Örökké hősként fogunk emlékezni rá, amiért felszámolta a kommunista rendszert még annak ellenére is, hogy milyen hatással volt ez az ő saját hatalmára. Ő már a történelem része, és tudom, hogy mennyire boldog, amiért újra együtt lehet a kedvesével, Raisával, hogy újra éljék minden idők egyik legnagyszerűbb szerelmi történetét.

Remélem, hogy amikor látsz majd egy esélyt arra, hogy nyomot hagyj magad után, és egy jobb világot hagyj a következő generáció számára, akkor eszedbe jut Gorbacsov, és azt mondod magadnak: »Ha nem én, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor?« Én tudom, hogy így fogok tenni”

– írta Arnold Schwarzenegger.

A világsztár posztja alapján ő tényleg nagyon felnézett Mihail Gorbacsovra, és nemcsak barátjának, hanem példaképének is tartotta őt, főleg, miután személyesen is találkoztak. Arnold Schwarzenegger mostanában több olyan embert is elveszített, akik közel álltak hozzá, de talán Mihail Gorbacsov halála volt az, ami a legmeghatóbb gondolatokat hozta ki belőle.

Itt lehet megnézni Arnold Schwarzenegger posztját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás