promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nulla hely volt a metrón, de egy idős nő akkor is betuszkolta magát – A TikTokra feltöltött videón röhög most a fél internet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ilyen a budapesti metrónál nem igazán fordulhatna elő.

Magyarországon a fővárosban természetesen szoktak sokan lenni a metrón, de olyan nem igazán fordul elő a hétköznapokon, hogy valaki ne férne fel.

Persze ha mondjuk egy nagyobb meccs van, például a Puskás Arénában, akkor  felosztják a tömeget, de akkor se tuszkolná be valaki magát az utolsó pillanatban, hanem vár egy kört. Eleve nem túl kényelmes, és persze veszélyes is. Nos, Budapestről messzire távolodunk, mert a helyszín Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro Brazília második legnagyobb városa. A 2020-as számok szerint lassan már 7 millió ember él itt. Az utóbbi időben sok fejlesztésen esett át, mivel 2016-ban itt rendezték a nyári olimpiát.

A Rio de Janeiro metrót 1979. március 5-én avatták fel, és öt állomásból állt, amelyek egyetlen vonalon működtek. A rendszer jelenleg összesen 58 kilométert ölel fel. Összehasonlításként a hálózat összhossza Budapesten például 39,4 kilométer.

A Rio metró a Sao Paulo metró után a második legnagyobb utasforgalommal rendelkezik Brazíliában a metrórendszerek közül. Elképzelhetjük utóbbinál mi a helyzet, ahol több mint 12 millió ember él.

Így is szokott olyan előfordulni a brazil városban, hogy a fülkékben szabályosan hering parti van. Egy idős nő ebbe akart mindenféleképpen becsatlakozni a Pavuna elnevezésű megállónál. A TikTok-ra feltöltött videóban látszik, ahogy egy férfi segít neki, így legalább az ajtó be tud záródni.

„A Rio de Janeiro metró csúcsforgalomban! Haha, ez nem a gyengéknek való”

– írta a videó feltöltője, és milyen igaza van.

@mayaralemos90

Metro do Rio de Janeiro no hora do rush ! Hahahaha nao é para os fracos mesmo !

Pierre O Impossível - Mc Pierre
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás