promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem csoda, nem ámítás, így lesz 7 nap alatt tiszta és ragyogó a bőröd
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindenkinek vannak olyan események az életében, amikor rövid idő alatt szeretné, ha a legjobb formájában lenne. Ebbe beletartozik az is, hogy szép, tiszta és üde bőrünk legyen. Igaz, hogy a tiszta bőr megőrzése végső soron egy következetes, állandó ápolást és odafigyelést igénylő feladat, de szerencsére rengeteg dolgot tehetünk manapság, hogy javításuk bőrünk állapotát.

Módszer a gyors segítséghez.

A heti cél eléréséhez a következőkre lesz szükséged:

  • Megfelelő tisztítószer.
  • Vegyi alapú hámlasztó.
  • Összehúzó hatású vagy alkoholmentes tonik (a bőrétől függően).

Első lépés, hogy 7 napon keresztül, minden reggel tisztítsuk meg arcbőrünket egy jó minőségű, ha lehet mentes tisztítószerrel, majd hidegvízzel öblítsük le. Ha nincs kéznél tisztítószer, alternatívaként egy antibakteriális szappan is elegendő lehet.

A következő és egyik legfontosabb lépés a hámlasztás. Alkalmazzunk fizikait és kémiait. Míg a lemosó célja a pórusokban rekedt baktériumok eltávolítása, addig a hámlasztó célja az elhalt bőrrészecskék eltávolítása, így az arc sokkal simább lesz, mint korábban. Ennek a lépésnek a tisztítószer használata után kell megtörténnie.

Egy fizikai hámlasztó, például egy bőrradír vagy luffa beszerzése hatékony trükk lehet a napi zuhanyozás során. Dörzsöljük át az arcunkat, miután az arc pórusai megnyíltak. Ezután az arcod érezhetően simább lesz.

A kémiai hámlasztók alfa- és béta-hidroxisavakat tartalmaznak, és a bőrgyógyászok általában előnyben részesítik őket, mivel úgy tervezték, hogy mélyebb hatást fejtsenek ki a bőrre, mint a fizikai hámlasztó technikák. Gyengéden, kis körkörös mozdulatokkal néhány percig dörzsöljük át az arcunkat, és hagyjuk, hogy a vegyület végezze a munkáját. Bár kémiai alapúnak nevezik őket, a kémiai hámlasztókat leggyakrabban természetes összetevőkből, például cukorból készítik.

Bár előfordulhat, hogy a kémiai hámlasztók gyorsabb megoldást jelentenek, mint mechanikus társaik, fennáll annak a veszélye, hogy érzékennyé teszik a bőrt. Ennek ellenére a kémiai hámlasztónak még, ha enyhén is, de ragyogást kell eredményeznie már egy használat után, tehát egy heti kezelés már nagyon látványos lesz.

A tonikokat a bőr további tisztítására és a pórusok láthatóságának minimalizálására használják. A jó tonik segít helyreállítani a bőr természetes pH-egyensúlyát, ezért érdemes a tisztító és hámlasztó után használni. Ha zsíros a bőröd, az összehúzó hatású tonik segít eltávolítani a felesleges zsírt, és tisztán tartja bőrödet. Az összehúzó szerek összetevői között gyakran szerepel alkohol és szalicilsav, és szupermarketben vagy drogériában is megtalálhatók.

Ismételd meg az arcápolási rutint naponta kétszer egy héten keresztül. Ha egy hét alatt láthatóan tisztább bőrt értél el, akkor utána jöhet a naponta kétszer; egyszer reggel, másodszor este lefekvés előtt.

Az utolsó és legfontosabb szabály, NE érjünk az arcunkhoz, megelőzve a gyulladásokat.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás