promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Korda-villa új tulajdonosa nagyot kaszálhat, közel 1 milliárd forintot nyerhet az üzleten
Borítókép:  BudapestAirport / YouTube (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az épületet szerkezeti szintig visszabontják, luxuslakásokat alakítanak ki benne.

Korda György és Balázs Klári már többször nekifutottak a Rózsadombon lévő, 22 szobás ingatlanjuk eladásának. Most mégis nagy meglepetést okozott, hogy a szállodaként funkcionáló Korda-villa elkelt, ráadásul már januárban, de ezt mostanáig sikerült titokban tartani.

Az épület nagyjából 1990 óta volt a sztárpár tulajdonában, amelyre a 83 éves Gyuri bácsi és neje természetesen az otthonukként tekintettek. Mára azonban egyre nagyobb nehézséget jelentett számukra a fenntartása, a gázszámla például már az áremelések előtt is havi félmillió forintra rúgott.

A villát tavaly decemberben 780 millió forintért kínálták eladásra, így feltehetőleg ilyen ár körül talált új gazdára. A Bors pedig most azt is megtudta, hogy mi lesz az épület sorsa, a beruházó ezt nyilatkozta a lapnak:

„Szerkezeti szintig visszabontjuk, és új falazat, elektromos hálózat, fűtésrendszer (hőszivattyú mennyezeti hő- és hűtésleadókkal) készül. Természetesen a fali és a padlóburkolatok, a homlokzati és a belső nyílászárók, valamint a tetőszerkezet és a tetőhéjalás is megújul. A lakásokhoz okosotthon előkészítés készül.”

A legutóbb 2017-ben felújított villa tehát alaposan átformálódik, és az ígéret szerint már jövő augusztusban beköltözhetőek lesznek az ingatlanok. A hatalmas átalakítás ellenére az új tulajdonosok szép profitot remélnek, hiszen az épületből több luxuslakást is kialakítanak.

A Pénzcentrum értesülése szerint a Villa Provence névre hallgató projekt ambiciózus célkitűzésekkel támad neki a piacnak, a legnagyobb, tetőteraszos lakásért például 537 milliót kérnek majd, míg a legolcsóbbat, egy 68 négyzetméteres, 2 és fél szobás lakást 205,25 millió forintért hirdetik.

„Ha a mai új lakások kivitelezési költségeit vesszük alapul, akkor a vételáron felül akár az 1 milliárd forintot is elérheti a teljes rekonstrukció költsége. Ugyanakkor, ha 3 millió forintos négyzetméteráron sikerül értékesíteni a 900 négyzetméternyi lakást, az 1,8 milliárd forint teljes bekerülési költségből végül 2,7 milliárd forintnyi bevétel származhat, ami 50 százalékos hozamnak felel meg”

– nyilatkozta a Pénzcentrumnak Futó Péter, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás