promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Minden ügyfelet érint ez a figyelmeztetés
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos figyelmeztetés az OTP Bank ügyfeleinek.​

Telefonos csalásra hívja fel az OTP Bank-ügyfelek figyelmét a napi.hu. A lap információi szerint a csalók a 06 40 366 388-as telefonszámról hívogatják az OTP-s ügyfeleket, ami eléggé hasonlít a bank hivatalos számához (06-1/20/30/70 3666-666), és az az érdekes, hogy ha bárki beírja ezt a telefonszámot a keresőbe, akkor azzal szembesül, hogy ez is az OTP Bankhoz tartozik.

Tel: OTP direkt információs vonal Budapestről: (06 1) 3666-388, vidékről a (06 40) 366-388, illetve saját mobilhálózaton belül a 3666-388 telefonszámon elérhető - olvasható a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. honlapján.

Azonban többen is arra figyelmeztetnek, hogy ezt a telefonszámot adathalászok használják: van olyan oldal, ahol egy baktalórántházi fiók van megadva a telefonszámhoz, de olyan is, ahol debreceni OTP-fiók.

A csalók vélhetően valamilyen adatbázisból férhettek hozzá a banki ügyfelek nevéhez és telefonszámához. Az átverés részeként az álügyintéző arra figyelmezteti a gyanútlan áldozatát, hogy van két gyanús, jóváhagyásra várakozó tranzakciója, amelyek mértéke 200 ezer forint körüli összeg. Ezek után a csaló azt javasolja az ügyfélnek, hogy ha nem ő indította az átutalást, akkor adjon meg néhány személyes adatot a tranzakció törléséhez, ezzel viszont a birtokába kerülnek olyan adatok, amelyekkel pénzt tud kicsalni tőle.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás