promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin tényleg bármit megtehet? - Az orosz elnök el akarta taposni a világ leghíresebb zenei stílusát
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin alaposan bedühödött, hogy ez a zenei stílus betette a lábát Oroszországba.

A háború Oroszország és Ukrajna között sajnos nem igazán akar csitulni, aminek már egész Európa jelentősen issza a levét. Jelenleg továbbra sem úgy néz ki a helyzet, hogy a két ország leülne egymással tárgyalni.

A szakértők is nehezen igazodnak ki azon, hogy mit szeretne elérni Vlagyimir Putyin, aki folyton változtat a taktikáján. Szerdán hajnalban, az ukránok második legnagyobb városát, Harkivot érte rakétatámadás. Az orosz katonák támadást hajtottak végre Shevelivka, Krasnopillya, valamint Csuhuiv térségében is.

Közben Érkeznek az újabb rakétavető rendszerek Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök becslése szerint nagyjából 40 ezer orosz katona esett el eddig a harcokban.

Vlagyimir Putyin közben építgeti a saját kis világát Oroszországban. Sok meglepő lépése volt már, de azon mindenki nézett egyet, amikor át akarta alakítani a világ egyik legnépszerűbb zenei stílusát, mivel rájött, hogy eltörölni képtelenség.

A portfolio.hu egy fantasztikusan részletes anyagban mutatta be, hogy az orosz elnököt is elkezdte zavarni, amikor Oroszországban teret hódított magának az Amerikából betört hip-hop zene. 2018-ra olyannyira elmérgesedett a politika és a rapperek viszonya, hogy a hatóságok sorra tiltották be a hip-hop-fellépéseket.

„Ha nem lehet megállítani, akkor kormányozni és irányítani kell. A rap és más modern művészeti formák három pilléren nyugszanak: szex, drogok és tiltakozás. Leginkább a drogok miatt aggódom. Ez az út egy nemzet leépüléséhez vezet”

- idézte a lap Putyin akkori nyilatkozatát, akit a káromkodás is iszonyatosan zavart.

Putyin lépése nem jött be, és a rapperek nemhogy visszafogták volna magukat, hanem még kritikusabbak lettek. Az orosz elnök sok mindent megtehet a hatalma miatt, de hip-hop előadókat még ő se tudja irányítani.

Az egyik leghíresebb rapper talán a 37 éves Oxxxymiron, aki a kezdetektől fogva nyíltan felszólalt a háború ellen. Ő le is mondta az oroszországi teltházas koncertjeit, majd Londonba menekült, mielőtt még az orosz elnök haragja megtalálja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás