promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fáradj be, és nézd meg a torz péniszem - extrém kalauz azoknak, akik imádják a különlegességeket
Borítókép:  Illusztráció/ Profimédia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hajmeresztő növénynevek, amikkel tán még sohasem találkoztál.

Magyarországon számos háztartás büszkélkedik szebbnél szebb virágkölteményekkel, legyen szó akár panel, vagy családi házról, vidékről vagy nagyvárosról. Abban például egyetérthetünk, hogy a magyar falu képéhez hozzátartozik a cserépbe ültetett, piros muskátli (aminek egyébként népies neve a vénasszonybűzlentyű), vagy éppen a kertben virágzó orgona. Viszont vannak egészen hajmeresztő növények, amik lehet, hogy megszokott, jól bevált társaikat most letaszítják a trónról.

A legtöbb ember a szépségük, illatuk, vagy épp felhasználásuk miatt tartja a virágokat. Abba eddig nem sokan gondoltak bele, milyen mókás lenne, ha elnevezés alapján szelektálnánk a növények között, és a hozzánk érkező vendégeknek a rendhagyóbbnál is rendhagyóbb fajokat mutathatnánk be.

A lista egészen hosszú, és mindig vannak új versenyzők is a sorban. Tréfás neveikről híres virágaink közé tartozik többek között a lápi hízóka és a báránypirosító. A szobanövények sorát pedig a dögcsillag, a hólyagvessző, az anyósnyelv, a szerencsehere, a pletyka és a bunkóliliom erősítik

Azonban nem csak a magyar népnyelv volt ilyen kreatív, külföldön is találkozhatunk érdekes/ vicces elnevezésekkel. A világ legnagyobb és legbüdösebb virága talán a legviccesebb név titulust is bezsebelhetné.

A Szumátra őserdeiben őshonos titánbuzogány bűze több hetes döglött hal/ emlős szagára emlékeztet, ami akár már 3 km-es távból is érzékelhető. A virág latinul a Amorphophallus titanum nevet viseli, ami magyarra lefordítva óriás torz péniszt jelent.

„Az 1990-es évek elején Sir David Attenborough, a híres természettudós egy rövidebb nevet is adott neki amikor a “The Private Life of Plants” filmjét forgatta. Nem akarta a filmben a torz pénisz nevet használni, ezért lerövidítette azt és egyszerűen titan arumként említette."

- írja a Balkonada

Ez a ritka virág egyébként meglepően rövid életű, mindössze 1-2 napig él.



Forrás: Profimédia- titánbuzogány (Amorphophallus titanum)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás