promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg megúszhatod a lopást? Az egyik Tesco-áruház hihetetlen dolgot vezetett be
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Tesco lépése egyszerre nagyszerű és furcsa.

Hihetetlen belegondolni, de a lopás az egyik legősibb, és a leggyakoribb bűncselekmény. Dr. Bátki Pál ügyvéd holnapja megemlíti, hogy Magyarországon évente több mint tizenhétezer embert ítélnek el lopás miatt. Ez a statisztika persze évente változik – lehet kevesebb, vagy több ez a szám.

Az is érdekes, hogy Magyarországon a lopott dolog értéke alapvető jelentőségű, hiszen ez dönti el, hogy szabálysértés, vétség, bűntett valósul-e meg, illetőleg az utóbbinak mennyi a törvényi büntetési tétele.

Jelenleg 50 ezer forintig csak szabálysértés, így ha Magyarországon egy babkonzervet akarnánk ellopni, az még nem lesz vétség vagy bűntett.

Az Egyesült Királyság üzletei arról számoltak be, hogy a mostani megélhetési válság idején jelentősen megnőtt az alapvető kis értékű cikkek ellopása. Ebbe beleszámít a tej, sajt, de még akár a pelenka is.

Egy liverpooli Tescoban most azt vezetik be, hogy ha a tolvaj anyagi helyezte indokolja a lopást, akkor egyszerűen nem tesznek feljelentést, hanem szervezetekhez irányítják a tolvajokat, ahol segítséget kaphatnak, és különböző úgynevezett szeretetcsomagokat - számolt be róla a Mirror.

A fent említett lépés nagyszerű, de miért furcsa is egyben? Azért, mert az áruház havi 50 ezer fontot, vagyis átszámítva több mint 23 millió forintot veszít a lopások számának növekedésével.

A programot Barbara Murray rendőrtiszt, a Merseyside-i rendőrség és bűnügyi testület elnöke is támogatja. Sokan gondolják úgy, hogy akik csak a megélhetésük miatt lopnak, azoknak tényleges segítség kell, és nem a rendőrségen kell kikötniük. Később kiderül, hogy a program mennyire lesz sikeres.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás