promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a jelek azt mutatják, hogy ne házasodj meg
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Függetlenül attól, hogy éppen kapcsolatban van-e vagy sem, mindenki felteszi magának a kérdést: vajon mit hoz a jövő?

A házasság komoly dolog, ezért alaposan meg kell fontolni, hiszen alapvetően egyetlen nagy nap van az ember életében. Tehát, ha azt tervezed, hogy ez lesz az első és egyetlen esküvőd, győződj meg arról, hogy készen állsz a nagy kalandra.

Habár egy kis tétovázás egy ilyen nagy kötelezettségvállalás előtt teljesen normális,  azért az a saját érdeked is, hogy figyelj a lehetséges figyelmeztető jelekre, amelyek arra utalhatnak, hogy nem biztos, hogy készen állsz a boldogító igenre.

Lássuk a jeleket:

Nem vagy hajlandó kompromisszumot kötni.

A megoldás mindig középen van. Minden boldog, sikeres kapcsolat – akár romantikus, akár nem – kompromisszumot igényel. Igen, nem árt egy kicsit önzőnek lenni – vagyis saját magunk testi, lelki és szociális egészségét kell prioritásként kezelni, de ha csak egy kicsit is nehezen törődsz partnered egészségével és boldogságával, az bizony probléma.

Az elkötelezettségfóbiások általában rugalmatlanok, és utálják a kompromisszumokat.

Ne feledd, a kompromisszumnak nem kell lemondásnak lennie, ez csak azt mutatja, hogy törődsz a másik kívánságaival és vágyaival, ugyanolyan fontosak, mint a saját igényeid.

Bizalmi problémáid vannak.

Egyes emberek bizalmi problémái a múltbeli tapasztalatokból vagy bizonytalanságból fakadnak, és ez így van rendjén. De átláthatónak kell lenned velük kapcsolatban a pároddal, nehogy tönkretegyék a kapcsolatodat, hiszen mindennek az alapja a bizalom. Senki sem szereti azt érezni, hogy nem bíznak benne, különösen akkor, ha nem tett semmit, ami ezt indokolná.

A bizalom indokolatlan megsértése gyakran a régmúlt traumáinak kivetülése, mint például a családi vagy gyermekkori traumák.

Ha bizalmi problémáid egy megoldatlan problémában gyökereznek, az megmérgezheti kapcsolatodat.  A jövőben csak haragot és keserűséget hoznak magukkal, ezért a legjobb, ha rendezed magadban, mielőtt elköteleződnél.

Még nem élted ki magad.

Vannak, akiknek több idő kell ahhoz, hogy rájöjjenek, mit is akarnak igazán.  

Ha szereted a párod, de nem tudsz megszabadulni attól az érzéstől, hogy nem maradnál le a másokkal való új és más szexuális élményekről, akkor lehet, hogy még várnod kell a monogámiával.

Nem szégyen, ha ilyen érzéseid vannak, de nem biztos, hogy készen állsz arra, hogy kimond: „igen."

Ha úgy gondolod, hogy partnered is hasonló érzéseket táplál, érdemes lehet egy beszélgetést kezdeményezni a nyitott kapcsolat témájában. A kommunikáció kulcsfontosságú. Ez a te kapcsolatod, és azt csinálhatsz vele, amit akarsz, amíg mindketten boldogok vagytok. Ez a szerelem szépsége.

Rossz okból vagy kapcsolatban.

A házasság bizony nem mindenkinek való.

Sok sikertelen házasság és párkapcsolat oka a rossz alapok.

Mielőtt elköteleződnél, érdemes átgondolni, hogyan és miért vagy együtt a pároddal, mik a céljaid? Győződj meg arról, hogy őszintén vagy együtt partnereddel, és hogy nem anyagi okokból vagy társfüggőségből mondanál igent, vagyis csak azért, hogy ne kelljen egyedül lenned.

Különösen a randizás időszakában a társfüggők alkalmazkodnak, megjátsszák magukat, és erőltetetten tetszelegnek annak érdekében, hogy valaki szeresse őket, hogy elkerüljék a szakítást. Amikor házasok lesznek, gyakran csalódás éri őket, mivel egyenlőtlennek érzik a kapcsolatot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás