promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csaknem 100 milliót kapott ajándékba egy utcaseprő, de a tündérmeséje rémálommá vált
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bíróságon próbálja elérni, hogy ne menjen teljesen tönkre az élete.

Közel egy évtizede a multimilliomos John Rankin Cornforth óriási gesztust tett: adott 200 ezer fontot (mai értéken közel 96 millió forintot) egy utcaseprőnek, régi ismerősének, hogy az ki tudja fizetni a házát terhelő jelzálogot.

A mesebelinek indult történet a napokban rémálomszerű fordulatot vett. A dúsgazdag Cornforth valamiért meggondolta magát, és most azt mondja, hogy a Simon Denyernek adott kisebbfajta vagyont tulajdonképpen kölcsönnek szánta, nem ajándéknak, ezért most kamatostul kéri vissza.

Ez persze jó nagy taplóság, de természetesen joga van hozzá. Cornforth egy szilveszteri buli után iszogatott az utcaseprővel, akinek előbb bő 76 ezer fontot adott, hogy fedezni tudja a válásával járó költségeket. Két évvel később újabb 125 ezerrel dobta meg, az említett jelzálog kifizetése céljából, de a 62 éves milliomos most hirtelen kijózanodott, és kéri vissza a pénzét.

A továbbra sem vagyonos Denyer inkább bíróságra viszi az ügyet, hiszen fizetni nem tud. Azt akarja bebizonyítani, hogy a pénz nagy részét ajándékba kapta, de ellenfelének alighanem lesznek olyan jó ügyvédjei, hogy ezt nem tudja majd kimagyarázni.

Az utcaseprő egyébként módos családból származott, az apja Elmbridge polgármestere volt, ám a férfit jó ideje elhagyta a szerencséje, és kénytelen rosszul fizetett munkákból tengődni. Most azt szeretné elérni, hogy Cornforth csak a válására adott summát követelhesse vissza tőle.

A gazdag barát azt mondta a bírónak, hogy a rongyos 200 ezer font nem nagy összeg számára, de bízott az utcaseprőben, hogy az vissza fogja majd fizetni neki a pénzt. Állítólag Denyer egy nagyobb örökségben reménykedett, ami azonban máig nem futott be, ezért került szorult helyzetbe. Papírjuk ugyanakkor csak a váláshoz kapott összegről van, így a bíróságra nehéz döntés vár.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás