promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet a bőrgyógyász: életveszélyes hiba, amelyet mindenki elkövet a naptej használata során
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nyári hónapokban kulcsfontosságú a fényvédő krém használata, hogy megvédjük magunkat a bőrráktól. Annak ellenére, hogy a legtöbb ember tudja ezt, sokan még mindig leégnek, miután túl sok időt töltöttek a szabadban a tűző napon.

Sokan nem is tudják, de akár egyszeri leégés is halálos bőrrákhoz vezethet. A napkrém az idő múlásával kevésbé hatékony, ami azt jelenti, hogy nem képes ugyanolyan szintű védelmet biztosítani a bőrnek, mint vásárláskor. Magyarul a naptejek bizony lejárnak.

Sokan nincsenek is tisztában vele, hogy egy naptejet felbontás után csak és kizárólag 3 hónapig lehet használni.

Na de hogyan vesszük észre, hogy egy naptej lejárt?

Az első árulkodó jel, hogy a lejárt naptej állaga sokkal vizesebb lesz, így, ha azt látjuk, hogy a fényvédő krém a szokásosnál folyékonyabb, akkor bizony ideje lecserélni.

A második a jele annak, hogy a naptej lejárt, hogy a fehér tej, sárgás színűvé válik.

Valójában naptejet nem csak nyáron, de egész évben használni kellene és ezzel sokan nincsenek tisztában. A barnulás már önmagában a bőr reakciója a napfényre, lényegében egy gyulladás, ami nem egészséges.

Az UV sugarak 80 százaléka még a legborongósabb napokon is képes áthatolni a felhőkön, ezért minimum 30 faktorral érdemes egész évben bekenni a szabadon hagyott testrészeinket, és legalább fél órával korábban, hogy a naptejnek legyen ideje biztosítani a megfelelő védelmet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás