promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyakunkon a hatodik hullám, figyelmeztet a magyar virológus
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre kell számítanunk az ősszel érkező hatodik hullámnál.

Magyarországon már jó ideje feloldották a járványügyi korlátozásokat, és azóta sem tervezi a kormány a szigorításokat. A múlt heti adatok szerint a beoltottak száma 6 411 384 fő, közülük 6 198 318 fő a második, 3 882 792 fő a harmadik, 303 801 fő már a negyedik oltását is felvette.

Az elmúlt héten összesen 1 961 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 925 083 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt héten elhunyt 32 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 626 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 869 244 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 9 213 főre csökkent. Jelenleg 197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban pedig 147-en vannak.

Németországot már elérte a járvány hatodik hulláma, ott ismét kötelezővé tették a szájmaszk viselését, és a negyedik oltást is fel kell vennie mindenkinek. Magyarországon továbbra sem kötelező a védőoltás, ennek ellenére az átoltottság igen magas nálunk. Felmerül a kérdés, van-e okunk aggodalomra, nálunk is várható-e egy hatodik járványhullám.

„Én legfeljebb egy hullámocskára számítok. Igazság szerint már most egy kicsit több eset van, mint két-három héttel ezelőtt, de mivel a koronavírus örökítőanyaga jelentősen nem emelkedett a szennyvizekben, sőt a múlt heti adatok továbbra is csökkenő tendenciát mutattak, én úgy gondolom, hogy esetszám tekintetében nem várható jelentős emelkedés a következő hetekben. Igazi járványhullámra tehát nem számítok”

- nyilatkozott a Ripost-nak dr. Rusvai Miklós.

A virológus szerint továbbra is a torokfájás, a rekedtség, a rövid ideig tartó hőemelkedés vagy láz és a légzőszervi tünetek, köhögés, tüsszögés lesz az, ami a mostani járványt jellemzi azoknál, akik egyáltalán megbetegszenek, mert sokan tünetmentesen esnek át rajta. Rusvai Miklós őszre várja a koronavírus hatodik hullámát Magyarországon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás