Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Több alkalmas utód is van II. Erzsébet családjában, akár trónharcot is láthatunk még közöttük

Több alkalmas utód is van II. Erzsébet családjában, akár trónharcot is láthatunk még közöttük

Élet

Több alkalmas utód is van II. Erzsébet családjában, akár trónharcot is láthatunk még közöttük

Élet

Promotions 08:08

Károly herceg nem tűnik túl rátermettnek, mások viszont annál inkább.

A jelenlegi forgatókönyv szerint II. Erzsébet halála után Károly herceg foglalhatja el a brit trónt. Ő azonban már 73 éves, vagyis ha az édesanyjához hasonlóan magas kort él meg, akkor is csak nagyjából két évtizedig uralkodhat.

Ha továbbra is fennmarad a monarchia, akkor a 40-et épp most betöltő Vilmos herceg követi őt a sorban, aki akkor már 60 is elmúlik. Amennyiben minden rendben halad, az újabb királyváltással a 2070-es években kell kalkulálnunk – de hogy hívják majd az akkori uralkodót?

Elvileg VI. Györgynek, hiszen az öröklési sorban Károly és Vilmos után a hamarosan 9 éves György a harmadik, aki az édesanyjától, Kate Middletontól minden bizonnyal jó géneket örökölt, tehát remek király válna belőle.

De mi van akkor, ha fél évszázad múlva már nem a születési rangsor, hanem a rátermettség határozza meg, hogy ki ülhet a trónra? Lényegében ezzel a gondolattal játszott el a The Sun bulvárlap, és meglepő következtetésre jutott.

Erzsébet platina jubileumi ünnepsége kiváló alkalmat teremtett arra, hogy egy szakértő figyelje meg a dédunokák viselkedését, és abból vonjon le konzekvenciákat a személyiségükre vonatkozóan. A show-t nyilvánvalóan a 4 éves Lajos lopta el, aki úgy grimaszolt és ökörködött édesanyja mellett, mint a maga korabeli srácok.

A testbeszéd-szakértő úgy is nevezte el, hogy a „szórakoztató”, aki igyekszik mindig a középpontban lenni. A spontaneitása és zabolátlansága azonban nem feltétlenül előnyös uralkodói tulajdonságok, ráadásul – most úgy tűnik – szorgalmazná a nagymértékű változásokat az udvarban, és nem venné túl komolyan a szerepét.

A 7 esztendős Sarolta jelenleg a legkifogástalanabbul viselkedő személy a három gyerkőc közül, bár egyébként is azt mondják, hogy a lányok kissé hamarabb érnek a fiúknál. Ő a „főprefektus” a testvérek közül, aki mindig észben tartja a kötelességeit, mindeközben csendes, nyugodt és méltóságteljes. Kell ennél tökéletesebb uralkodói „alapanyag”?

Esélyesebb tehát a kis Györgynél, aki nem tűnik túl önállónak, sokkal inkább az apját majmolja, őt tartja követendő példaként. A nyilvánosság előtt kifejezetten szégyellős, viszont nyilvánvaló, hogy hatalmas belső tartással és erővel rendelkezik, így akár ő is alkalmas lehet felnőttként a vezetésre.

Borítókép: Profimedia