promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sárga foltos a párnád a huzat alatt? Így varázsolhatod egyszerűen újra hófehérré
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Izzadtság, nyál, zsír, sminkmaradvány teszi tönkre a párnát.

A jó idő beköszöntével sűrűbben odafigyelünk az ágyneműink állapotára, gyakrabban tesszük ki azokat a napra, hogy kissé felfrissüljenek. Ez segít megelőzni azt is, hogy az izzadtságunktól, a nyálunktól, a vizes hajunktól sárga foltosak legyenek, ha azonban már megtörtént a baj, akkor egy egyszerű módszerrel ismét hófehérré varázsolhatók.

Nem minden párna alkalmas arra, hogy mosógépben tisztítsuk ki. Ilyenkor a kézi áztatást, mosást válasszuk, és hasonlóan tökéletes eredményt érhetünk el. Csak nézzünk körül a háztartásban, ahol biztosan akad „csodaszer” erre a problémára.

Valójában nincs szükség másra, mint mosóporra, mosogatóporra, fehérítőre és bóraxra. A párna beáztatása után a felsorolt alapanyagokból kell forró vízben mixet készíteni, majd abban is alaposan megfürdetni, szükség esetén megsikálni a párnát.

Ezután már csak a türelmes szárításra van szükség, lehetőleg a napon, mert ha a töltelék nedves marad, az könnyen penészedéshez vezethet. Ezt a fajta tisztítást, felfrissítést évente kétszer is érdemes elvégezni a tökéletes végeredmény, a mindig friss, ropogós párna érdekében.

Az óvatosabbak akár a megelőzésre is vállalkozhatnak. Régi, de bevált módszer, ha valaki hajhálóban, vagy még zártabb fejfedőben alszik, ám ez – valljuk be – meglehetősen kényelmetlen módszer, és a párunk sem örülne neki.

A lefekvés előtti arcmosás már sokkal könnyebben kivitelezhető és ajánlott is. Ezzel ugyanis eltávolítjuk a port, piszkot, zsírt és a smink maradékát a bőrünkről, így legalább az nem szennyezi be a párnát. Szintén tanácsolható, bár nem környezetbarát eljárás, ha a huzatot hetente lecseréljük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás