promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A zsíros, koszos fésű percek alatt tisztává varázsolható – és újra lesz gusztusod hozzányúlni
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Néhány egyszerű háztartási szer kell hozzá, semmi más.

A hölgyeknél, illetve azoknál a szerencsés férfiaknál, akiknek még van hajuk, a fésű mindennapos használati tárgynak számít. Mivel gyakran fogjuk kézbe, természetesen idővel összepiszkolódik, akár olyan mértékben is, hogy már nincs gusztusunk megérinteni sem.

Erre a problémára is létezik megoldás, ráadásul néhány háztartási szerrel könnyen orvosolható a gond. Ehhez viszont tudni kell, hogy a fésűn összegyűlő világos lerakódás zsírból, korpából, porból, izzadságból, különféle termékmaradványokból tevődik össze, vagyis eléggé összetett mixtúra.

Mindenekelőtt a hajszálakat távolítsuk el róla, és csak utána következik a tényleges tisztítás. Mivel a hajunkat is samponnal kényeztetjük, logikusnak tűnik, hogy első lépésben a fésűvel is ezt tegyük, hiszen ugyanaz a szennyeződés van rajta, mint a fejünk ékességén.

A samponos mosás után öblítsük le vízzel, majd jöhet a csodaszer, vagyis a szódabikarbóna és az ecet keveréke. Ezeket 1:1 arányban vegyítsük, majd öntsük fel egy kis vízzel, és ebben áztassuk egy ideig a fésűnket. Ha már úgy látjuk, hogy a kosz fellazult rajta, akkor öblítsük le vízzel, és elvileg végeztünk is.

Milyen gyakran célszerű ezt a műveletet elvégezni? Az attól függ, hogy mennyire sűrűn piszkolódik be a hajunk. Ha makulátlan fésűt szeretnénk, ne sajnáljuk rá az időt, és kéthetente ismételjük meg a rituálét.

Persze, az is megoldás lehet, hogy az elpiszkolódott használati tárgyunkat egyszerűen eldobjuk, de ez nem túl környezetbarát cselekedet volna. Az alábbi videó serpenyőben melegített vízzel ismerteti lényegében az általunk vázolt módszert.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás