promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin nem várt helyről kapott támogatást – meg vannak számlálva Ukrajna napjai?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lelkes és kiszámíthatatlan szövetségesre leltek az oroszok.

Az észak-koreai demokráciáról szóló könyv a világ legrövidebb irományai közé tartozna, senkinek sem kell bemutatni, mit tett a harmadik generáció óta uralkodó Kim-dinasztia a szerencsétlen sorsú országgal.

A jelenlegi vezető, Kim Dzsongun nemcsak elnyomásban tartja népét, de állandó fenyegetést jelent rakétakísérleteivel a nyugati országokra is. Nem véletlen, hogy az orosz-ukrán háború kirobbanásakor azon kevesek közé tartozott, akik rögtön a támogatásukról biztosították Putyin elnököt.

A 38 éves észak-koreai diktátor márciusban állítólag arról tárgyalt az oroszokkal, milyen módon tudna segítséget nyújtani számukra a harcokban. Kim Dzsongun akkor azonban meglepő józanságról tett tanúbizonyságot, és – feltehetőleg kínai nyomásra – elzárkózott attól, hogy a hadseregét mozgósítsa a konfliktus gyorsabb lezárása érdekében.

Vajon azóta megváltozott a véleménye? Talán erre utal, hogy Oroszország Napján (ezt június 12-én ünneplik) ismét teljes támogatásáról biztosította a nemzetközi porondon lassan egyedül maradó Putyint. Kim Dzsongun úgy látja, hogy az oroszok igazságos háborút vívnak a szomszédunkban, amelyben a biztonságuk és méltóságuk megvédése a cél.

Észak-Korea tehát az egyre növekvő nemzetközi nyomás ellenére is kitart Oroszország mellett, újra meg újra a barátságáról és támogatásáról biztosítja az Ukrajna ellen inváziót folytató nagyhatalmat, amelyhez egyébként szoros gazdasági kapcsolatok is fűzik.

Kim Dzsongun és Putyin 2019-ben találkoztak először Vlagyivosztokban, a személyes ismeretségük így nem túl régi. A világnézetük viszont meglehetősen hasonló, ezért nem csoda, hogy egymásra találtak, bár Észak-Korea jelen esetben sem tett ígéretet konkrét lépésekre, akár katonai műveletekre az ukrán konfliktussal kapcsolatban.

Íme, egy kis imázsfilm az észak-koreai diktátorról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás