promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkészült az első 18+ Barbie baba, ez a játék inkább már felnőtteknek való
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy afro-amerikai színésznőről mintázták, akit az édesanyja is csak nehezen fogadott el.

Az amerikai Mattel által gyártott Barbie babák az ötvenes évek óta rabolják el a gyermekek szívét. Az öltöztethető divatbabáknak ma már legalább 450-féle változatuk van, és gyakran az emberek sokszínűségét ünneplik általuk.

A Barbie-nak természetesen vannak eltérő bőrszínű verziói, de kerekes székes babát is lehet vásárolni, most pedig a cég kirukkolt az első 18+ játékával, amelyet egy transznemű személyről mintáztak. Ezzel a szóval azokat illetik, akik a születéskor megállapított biológiai nemükkel ellentétes neműnek érzik magukat.

Közéjük tartozik Laverne Cox amerikai színésznő is, aki tehát férfinak született, ám nőként éli az életét. Szerepelhetett a Cosmopolitan címlapján, a munkásságát pedig Emmy-díjjal is elismerték, transzneműsége tehát nem jelent különösebb hátrányt a számára.

Róla mintázta a Mattel az első „transzbabáját”, amely éppen a napokban került ki a boltok polcaira. Az 50. születésnapját májusban ünneplő színésznő természetesen rendkívül izgatott volt a történelminek is nevezhető esemény előtt.

A babát 40 dolláros (nagyjából 14 ezer forintos) áron kínálják, és a megtervezésébe magát Coxot is bevonták. Arra törekedtek, hogy ne csak a színésznőt, de egy afro-amerikai nőt is megtestesítsen az új játékszer. A babát szőke hajjal és vörös ruhával látták el.

Cox elárulta, hogy gyerekként maga is szívesen játszott volna Barbie-kkal, ám fiúként akkor még az édesanyja ezt megtiltotta. A harmincas éveiben aztán a terapeutája javaslatára mégis vett egyet, hogy nőiségének ez az oldala is kiteljesedhessen. Azóta egyébként az édesanyja is elfogadta őt, és karácsonyra, valamint a szülinapjaira gyakran Barbie-t ajándékoz a lányának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás