promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Merényletet követett el Putyin elnök ellen Ukrajna titkos szövetségese
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hírt az ukrán katonai hírszerzés vezetője jelentette be.

Nem tétlenkednek a szemben álló felek az orosz-ukrán háborúban, a pusztítás mértéke, a halálos áldozatok száma csak a koreai vagy a vietnámi konfliktusokéval vethető össze, a második világháború óta eltelt időszak egyik legvéresebb harca dúl a szomszédunkban.

Zelenszkij ukrán elnök a helyén maradt, nem menekült el Kijevből, aminek az lett a következménye, hogy lényegében minden héten merényletkísérletet követnek el ellene, hátha a sikeres likvidálásával meg tudják törni népe ellenállását.

Mint kiderült, Putyin orosz elnöknek is érdemes fél szemmel a háta mögé néznie, mert ő sincs tökéletes biztonságban Moszkvában. Most került nyilvánosságra, hogy rögtön az Ukrajna elleni, február végi invázió megindításakor bérgyilkosok próbálták eltenni láb alól – sikertelenül, mint látható.

Minderről Kyrylo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője maga számolt be, szó sem lehet tehát fals információról. Ő úgy tudja, hogy Putyint a Kaukázusban támadták meg, arról viszont nem tett említést, hogy ebben az ukránok keze volt-e benne, esetleg az örményeké, grúzoké vagy azerbajdzsániaké.

„Ez nem publikus információ. Teljes kudarcot vallott a kísérlet, de valóban megtörtént. Nagyjából két hónapja, de ismételném, hogy sikertelenül jártak”

– jelentette ki Budanov, nyilvánvalóan azt kívánva kifejezni ezzel, hogy az ukránok nem állnak egyedül az oroszok elleni harcban, vannak titkos szövetségeseik.

Ha egyébként Putyinnak baja esett volna, akkor az ország irányítását a közgazdász végzettségű Mihail Misusztyin miniszterelnök vette volna át, akit sokan lekicsinylően csak egy ismeretlen adóhivatalnoknak neveznek.

Egyébként Budanov volt az, aki korábban azt mondta, hogy a háborúnak nem lesz addig vége, amíg Putyin él. Bár az orosz vezető az ő tudomása szerint is több súlyos betegséggel küszködik, a halálával még évekig nem kell számolni. Elemzők szerint viszont kompromisszumos, az oroszok számára is elfogadható megoldás lehetne, ha a gyengélkedő elnököt szanatóriumba küldenék gyógyulni, ahonnan már nem térne vissza a hatalomba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás