promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin bevonult Szaúd-Arábiába, de maga sem gondolta, hogy ilyen fogadtatásban részesül
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök hívei felelevenítették a dicsőséges napokat.

Alaposan megtépázta Vlagyimir Putyin tekintélyét az Ukrajnában hónapok óta dúló háború. Így nem csoda, hogy a közösségi médiában is megszaporodtak azok a (propaganda)anyagok, amelyek az orosz elnök hatalmára emlékeztetik a külföldet, illetve saját népét.

Egy ilyen klip a három évvel ezelőtti szaúd-arábiai látogatását idézi fel, ahol Putyint – a korabeli kommentárok szerint – cárnak kijáró tisztelettel fogadták. Valóban elképesztő nézni, micsoda felhajtást csapott a közel-keleti olajország, amely persze ma már sokkal óvatosabban viszonyul az orosz vezetőhöz.

2019 októberében azonban még tökéletes volt az összhang, hatalmas autókonvoj kísérte Putyint a király palotájához, ahol díszegyenruhás katonák között masírozhatott. Az égre közben vadászgépek festették fel az orosz zászló fehér-kék-piros színeit.

Érdekesség, hogy az orosz elnök nem egy nyugati (nyilvánvalóan páncélozott) személyautóban utazott, hanem egy Aurus Senat limuzinban, amely orosz fejlesztés, és 2018 óta áll az országvezető rendelkezésére.

Putyin egyébként olajszerződések megkötése céljából utazott három éve a Közel-Keletre, illetve regionális biztonsági témákat is megtárgyaltak vendéglátójával, Szalman királlyal. A fényűzés annak is szólt, hogy a szaúdiak megpróbálták régi riválisukat, Iránt felülmúlni abban, hogy ki tud inkább az orosz vezető bizalmába férkőzni.

Putyin három esztendeje egy szép vadászsólymot ajándékozott a királynak, és lényegében egyedül a madár nem érezte át a találkozó fontosságát. Fél perc után ugyanis illetlenül a szőnyegre pottyantott, kissé zavarba hozva a magas rangú irányítókat. Ez a videó már csak a 24.hu oldalán tekinthető meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás