promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az USA el akarja pusztítani a Fekete-tengeren lévő orosz hadiflottát az ukránok szerint
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kikötői blokád feloldása lenne a cél, de a rémhírterjesztés erre nem a legmegfelelőbb módszer.

Riogatásból nincs hiány a hónapok óta zajló orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Az elemzők jó ideje latolgatják, mekkora esélye van annak, hogy Putyin beveti az atombombát északkeleti szomszédunkban, most pedig a másik oldalról érkeztek ijesztő híresztelések.

A New York Post cikke ukrán forrásokra támaszkodva azt állítja, hogy az Egyesült Államok haditervet dolgoz ki a Fekete-tengeren tartózkodó orosz hadiflotta elpusztítására. Ez nagyjából 20 ellenséges hajót jelent, köztük tengeralattjárókat.

Az USA a csapást 250–300 kilométeres hatótávolságú rakétákkal hajtaná végre, mégpedig azzal a céllal, hogy felszabadítsa az ukrán kikötőket. Mivel az információ egy ukrán hivatalos személytől származik, nyugodtan tekinthetjük akár álhírnek is, amivel a szóban forgó illető, a politikai tanácsadó Anton Gerascsenko alighanem a saját honfitársaiba akar lelket önteni.

A csapásmérésre elsősorban gazdasági indokok miatt lenne szükség, hiszen Ukrajna az elmúlt két hónapban képtelen volt a gabonáját, illetve más mezőgazdasági termékeit kihajóztatni a Fekete-tengeren keresztül. Mindez egyre komolyabb élelmiszer-ellátási gondokat okoz, elsősorban Afrikában és Ázsiában, de mindez persze nem ok arra, hogy kirobbanjon miatta a harmadik világháború.

A kijevi kormányzat már régóta hangoztatja, hogy ha megfelelő fegyvereket kapna a nyugattól, akkor csapást mérne a kikötőit blokád alatt tartó orosz hajókra. Az amerikaiak azonban vonakodnak teljesíteni a kérésüket, nehogy a háború még jobban kiszélesedjen, illetve azt sem szeretnék, ha a legfejlettebb haditechnikájuk ellenséges kézre kerülne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás