promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyinnal valami nem stimmel? Testbeszéd-szakértők elemezték ki az orosz elnököt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elsősorban azt nézték meg, hogyan viselkedett Vlagyimir Putyin a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének csúcstalálkozóján.

Oroszországot is megviseli a háború, de Putyin már korábban is mondta, hogy őt nem fogják megijeszteni a szankciók. A taktika persze folyamatosan változik, így nem igazán lehet tudni, hogy mi jelentene győzelmet az orosz elnöknek.

A szakértők is nehezen látják át, hogy mihez akar kezdeni Vlagyimir Putyin. Abban biztos mindenki, hogy az orosz vezetőnek muszáj valahogy úgy kihátrálnia az egész háborúból, hogy legalább egy részleges győzelmet fel tudjon mutatni. Természetesen nemcsak a két félnek, hanem az egész világnak rossz hír, hogy ez még bőven el fog húzódni.

A mostanában megjelent hírek között az egyik legfontosabb volt, hogy Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az Azovsztal acélmű is. Oroszország szerint az acélmű csaknem ezer védője adta meg magát. Őket most elszállítják, és nem lehet tudni, mi lesz a sorsuk.

Putyin az Oroszország által vezetett Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (KBSZSZ) csúcstalálkozóján felszólalva kijelentette, hogy a NATO terjeszkedése problémát jelent Oroszország számára.

Finnország és Svédország most már megerősítették, hogy hivatalosan is csatlakozni fognak a nyugati vezetésű NATO-szövetséghez, annak ellenére, hogy a Kreml szerint ez „hiba” lenne.

Az orosz vezető a megbeszélésen azt mondta, nem érez fenyegetést amiatt, hogy a NATO kibővül, de a katonai infrastruktúra kiterjesztése erre a területre már válaszokat vonna maga után Oroszország részéről.

Finnországról és Svédországról „kedves kollégákként” beszélt az orosz elnök, annak ellenére, hogy az északi nemzeteket korábban megfenyegette.

A Mirror felkért egy testbeszéd-szakértőt, hogy elemezze ki Putyint. Judi James szerint az orosz elnök a magabiztosságot próbál sugallni. Jellegzetes fejrázásával azt mondja, hogy „nincs problémája” Finnországgal és Svédországgal, de közben a székében előre dől, és úgy tűnik, a jobb szeme megrándul az elfojtott haragtól vagy frusztráltságtól. Tehát annyira nem gondolta komolyan azt, amit mondott.

Egy másik testbeszéd-szakértő, Erik Bucy azt elemezte, amikor Putyin a tádzsikisztáni elnökkel, Emomali Rahmonnal beszélt Moszkvában. Az orosz elnök itt mániákusan mozgatta a lábát, és gyengének látszott.

„Véleményem szerint elképesztően legyengültnek tűnik”

– mondta a szakértő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás