promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hullanak az orosz milliárdosok, gyanús körülmények között meghalt a Lukoil egykori fejese is
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A férfi holttestére hátborzongató körülmények között találtak rá.

Az orosz-ukrán háború különös következményei közé tartozik, hogy egyre-másra hunynak el az orosz milliárdosok. A körülmények minden esetben rejtélyesek, ahogy ezt most a Lukoil energiavállalat egyik korábbi vezető tisztségviselője, Alexander Subbotin esetében is történt.

A 43 éves férfi állítólag sámánoktól kapott varangymérget másnaposság ellen, az végzett vele. Az eset megdöbbentő és igen különös, ráadásul a hajdani Lukoil-főnök testén csupán egy bemetszést találtak, más külsérelmi nyom nem volt rajta.

A milliárdos Subbotin feltehetőleg gyilkosság áldozata lett a Putyin-rendszer bírálói szerint. Egyelőre nem világos, hogy miért kellene az orosz elnöknek eltetetnie láb alól a befolyásos, gazdag személyeket, de alighanem valamiféle puccstervezet, illetve annak meghiúsítása állhat a háttérben.

Subbotin egyébként mára eltávolodott a Lukoiltól, és inkább egy hajózási társaságból szerezte busás jövedelmét. Az említett „sámánok” szerint a férfi szívrohamot kapott a kezelés során, ez vezetett hirtelen halálához. A nyomozóknak azt mondták, hogy szívességből kezelték, a barátjuknak tartották, ezért pénzt sem fogadtak el tőle.

Az eset azért nyugtalanító, mert az elmúlt három hónapban hat orosz milliárdos is gyanús körülmények között halt meg, a többségük öngyilkosság következtében, köztük a Gazprom óriásvállalat két vezetője.

Subbotin holttestére hátborzongató körülmények között találtak rá, egy épület alagsorában, amit jamaicai vudu szertartásokra rendeztek be. A sámánok a rosszulléte után nem hívták ki a mentőket, hanem a Corvalol nevű gyógynövény alapú nyugtatóval próbálták rendbe hozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás