promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin tényleg beteg, műtétre szorul, ezért a hatalmat pár napra egy „ravasz gazembernek” kell átadnia
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ideiglenes vezetőnek kiszemelt személy felbukkanásával Oroszország gondjai csak megsokasodnak.

Elemzők már hetekkel ezelőtt felfigyeltek arra, hogy Putyin orosz elnök közelében egy titokzatos személy tűnt fel. Hamar kiderítették, hogy alighanem Jevgenyij Szelivanovról lehet szó, aki egy pajzsmirigyrákra specializálódott onkológus.

Mindebből arra lehetett következtetni, hogy igazak az állítások, miszerint az Ukrajnával háborúba kezdő orosz országvezető súlyos beteg. Korábban úgy vélték, hogy Putyin arca a szépészeti beavatkozásoktól, a rendszeres botoxkezelésektől dagadt fel, ám könnyen lehet, hogy súlyos rákos betegség állhat a hátérben.

A legfrissebb információk szerint az elnöknek valóban műtétre van szüksége, ám ez tervezhető, nem akut, ami elvileg arra utal, hogy nem komoly beavatkozásról van szó. Ha az lenne, természetesen azt sem kötnék a nyilvánosság orrára, különösen nem egy háborús konfliktus idején.

A New York Post információi szerint Putyin a műtét idejére egy egykori KGB-vezető részére adja át a hatalmat, ami szokásos eljárás lényegében minden állam esetében. A ma már FSZB-nek (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) nevezett, belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó szerv szóban forgó egykori vezetője egyébként a 70 éves Nyikolaj Patrusev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács titkára.

A Putyin legbelső köréhez tartozó politikus elvileg az elnök lojális embere, de ezekben a zavaros időkben nem feltétlenül világos, hogy ki melyik oldalon áll. Elemzők szerint Patrusev 2-3 napra fogja megkapni a hatalmat, természetesen akkor, ha a műtét rendben lezajlik.

És itt kerülnek elő az összeesküvés-elméletek, például arról, hogy Putyint valójában a saját környezete tette beteggé. Régi KGB-s módszer, hogy kis mennyiségű radioaktív anyagot helyeznek a kiszemelt célszemély közelébe, amitől annál idővel daganatos megbetegedés alakul ki. Elképzelhető, hogy ezzel a „finom” megoldással próbálják félreállítani az útból a néha féktelenül és irracionálisan viselkedő elnököt.

A második világháború végét jelentő Győzelem Napját (május 9.) még biztosan megvárják a műtéttel, hogy Putyin legalább egy háborús részsikert bejelenhessen a moszkvai parádén. Elemzők szerint azzal is jobban járnánk, ha az orvosi beavatkozás után gyorsan visszatérne.

„Azt kell mondjam, hogy Patrusev a lehető legrosszabb megoldás. Ő egy valódi gazember, cseppet sem jobb, mint Vlagyimir Putyin. Sőt, ravaszabb nála, és azt kell mondjam, hogy alattomosabb. Ha hatalomra kerülne, Oroszország problémái csak tovább szaporodnának”

– állította az amerikai lapnak egy, az orosz hatalmi viszonyokat jól ismerő szakértő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás