promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin durván megfenyegette a többi országot – Szijjártó Péter közben üzent, hogy mi lesz az orosz gázzal
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin nem szeretné, ha a többi ország beavatkozna a háborúba. Szijjártó Péter közben a CNN-nek adott interjút.

Még közel sincsen vége a véres háborúnak Oroszország és Ukrajna között. Előbbi igyekszik mindent bevetni, az emberek többségének meg bizony leesett az álla, hogy még delfineket is, és ez egyáltalán nem vicc. A fekete-tengeri haditengerészeti támaszponton tűntek fel az állatok, amik be van tanítva. Állítólag az oroszok ezzel védekeznének a víz alatti támadásokkal szemben.

Továbbra is homályos, hogy Oroszország mivel lenne elégedett, de annyit biztosra vehetünk, hogy Vlagyimir Putyin innentől már nem fog hátraarcot csinálni, szóval valamilyen jelképes győzelmet fel kell majd mutatnia.

Elvileg nem az a cél, hogy Ukrajna nagy részét bekebelezzék, hanem csak Donyeck és Luhanszk megyék bevétele. Ezt az orosz elnök a Győzelem Napjára, vagyis május 9-ére tervezné.

Putyin közben ismét durván elkezdett fenyegetőzni, és elvileg már készen van a stratégia, hogy milyen válaszcsapást mérnének arra az országra, amelyik be akarna avatkozni az orosz-ukrán háborúba. Ez gyors és kíméletlen lenne az orosz elnök szerint.

„Minden olyan eszközzel rendelkezünk a válaszadáshoz, amivel senki sem büszkélkedhet. És nem dicsekedni fogunk velük, hanem használjuk őket, ha szükséges”

- idézte az Euronews Putyint, aki erről a szentpétervári törvényhozói tanácskozáson beszélt.

Az elnök hozzátette, hogy bármennyi szankciót zúdíthatnak a nyakukba, ezzel semmiképpen se fogják tudni megfogni az orosz gazdaságot. A napokban Oroszország a Nyugat elrettentésére atomrakéták telepítését jelentette be.

Közben Európában is igazán nagy válságot okoz a háború. Jelenleg nagyjából dupla annyit kérnek az oroszok az energiáért, mint a háború előtt. Szijjártó Péter szerint Magyarországnak nincsen más választása, egyszerűen muszáj az orosz energiaforrásokra támaszkodnia.

„A helyzet a következő: egy ország gázellátása, illetve olajellátása nem filozófiai, kommunikációs, ideológiai vagy politikai kérdés, hanem fizikai kérdés. Mivel nincsenek alternatív források, sem más szállításai lehetőségek, így Magyarországnak az orosz energiaforrásokra kell hagyatkoznia”

- nyilatkozta a CNN-nek a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó hozzátette, hogy Magyarország továbbra is kiáll Ukrajna szuverenitásáért és területi integritásáért, és eddig mintegy 640 ezer menekültet fogadott be a szomszédos országból.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap arról beszélt, hogy nem lehet bízni az oroszokban, mivel a lengyel és a bolgár gázszállítást is leállították, szóval az energiapiacot afféle zsarolásnak használják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás