promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébet királynő olyasmire vetemedett, amire senki sem számított tőle – vajon mi történhetett?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Leleplezték a magánéletét is: a négy fal között kifejezetten harsány és nevetős az uralkodónő.

Erzsébet királynő a nyilvános megjelenéseken mindig kimért és távolságtartó, ahogy azt egy uralkodótól elvárják. De vajon milyen lehet privát közegben, a palota falai között? Ez a kérdés régóta izgatja a közvéleményt, és most választ is kaphattunk rá.

A királynő életrajzírója, Sally Bedell Smith árulta el, hogy a 96 éves Erzsébet ismerősök társaságában sokkal élénkebb, mint a köznép előtt, sőt kifejezetten harsány. A bölcs és hűvös, sztoikus magatartás tehát egyfajta álca a számára, a magánéletben ennél sokkal virgoncabb.

„A nevetése végigzeng az egész házon, óriásikat tud kacagni”

– emelte ki az életrajzíró, arra utalva, hogy az uralkodónő a Sandringham House nevű vidéki (norfolki) kastélyában tud a legoldottabban viselkedni. És akkor sem takargatja a véleményét, ha önmaga kigúnyolásáról van szó.

„Ó, igen, ez a Miss Röfi-arcom”

– jegyezte meg 1981-ben, amikor meglátta magát a tévében. Éppen Károly herceg és Diana esküvőjét ismételték, és Erzsébet társaságban sem röstellte ilyen sarkosan megfogalmazni, hogy nem éppen előnyös volt a megjelenése.

2012-ben pedig olyanra vetemedett, amire aligha számíthatott tőle bárki. Kereken egy évtizede éppen a gyémánt jubileumát ünnepelte, és megparancsolta a fotósnak, nehogy leálljon a fényképezéssel.

Erzsébet ezután zsebre dugta a kezét, aztán csípőre tette, és úgy pózolt, mint egy profi modell. Fogalmunk sincs, hogy láthatjuk-e valaha ezeket a képeket, de a királynő alighanem úgy érezhette, hogy az utókornak ilyenekre is szüksége van, hogy valós képet alkothasson majd a jelleméről.

A kevés szabadidejét az uralkodó egyébként állatok társaságában tölti a legszívesebben. Imádja a kutyáit és a lovait, a pónikat még mostanában, a gyengélkedése idején is meglátogatta. Környezete szerint Erzsébet a négylábúak között a legnyugodtabb és legbékésebb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás