promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhanyagolod ezeket a dolgokat szex előtt és után? Lehet, nagyon kitolsz magaddal – tippek (18+)
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha szexre kerül a sor, akkor természetesen a védekezés és a higiénia a legfontosabb.

Amikor megkívánjuk a szeretkezést, akkor sokszor el tudjuk veszíteni a fejünket, pedig fontos, hogy ha már a legtöbb helyen figyelünk a higiéniára, akkor ebben is legyünk tudatosak. A Velvet igyekezett összeszedni, hogy néhány szabály betartásával hogyan lehet még biztonságosabb a szex.

Fontos tudni, hogy valamilyen fertőzést véletlenül akkor is elkaphatunk, ha állandó partnerünk van.

Szex előtt

Természetesen szex után is fontos a kézmosás, de előtte még fontosabb. Biztos be szoktuk vetni a kezünket is, hogy izgassuk vele a partnerünket, és ilyenkor fontos, hogy alaposan meg legyen mosva.

Mi azt ajánljuk, hogy ha nem hirtelen jön a szex, akkor még fogat mosni is érdemes. Persze abszolút nem kötelező, de egy édes csók sokkal jobban tud így esni. Akkor azonban általában fontos, hogy ha orálisan izgatjuk a partnerünket. Elvileg ebben az esetben előtte és utána sem ártana.

Ha használunk valamilyen szexuális segédeszközt, akkor azt is érdemes megtisztítani előtte.

Szex után

A magazin is megemlíti, hogy a szex után nem kell rögtön bevetnünk magunkat a zuhany alá, de érdemes alaposan megtörölközni. Fontos, hogy egy kicsit letisztítsuk magunkat hipoallergén nedves törlőkendővel vagy egy tiszta törölközővel, ezzel  lecsökkentve bizonyos fertőzések, például a húgyúti fertőzés kialakulásának esélyét.

A nők lehetőség szerint kerüljék az intim zuhany használatát a szexuális együttléteket követően, azzal ugyanis felboríthatják a hüvelyflóra egyensúlyát. Ilyenkor elég, ha langyos vízzel, kívülről mossák meg a nemi szervet.

Valószínűleg sokan tesznek így, de érdemes az együttlét után meglátogatni a vécét. A húgyhólyag kiürítésével a vizelet átmossa a húgyutakat, kiöblítve ezzel olyan kórokozókat, amelyek feljebb kerülve különféle fertőzéseket okozhatnak.

Állítólag az is egészséges, hogy ha a szex után meztelenül alszunk, mert a bőrünk szabadon lélegezhet így. Arra is kevesebb esély marad, hogy a kórokozók elszaporodjanak. Ha mégis felöltözünk, viseljünk laza, jól szellőző, pamutból készült ruházatot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás