promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ukrajna megtámadta Oroszországot? - Bombát dobtak egy orosz városra
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy olajtároló raktár lángokban áll egy Ukrajnától északra fekvő orosz városban, miután a helyi kormányzó szerint két ukrán helikopter megtámadta.

A Twitteren megosztott videón a belgorodi lakóházak közelében, a határtól mintegy 40 km-re lángok láthatóak. A 370 000 lakosú város Harkovtól északra fekszik, amit továbbra is orosz erők vesznek körül.

Az ukrán repülőgépek azonban korábban nem csaptak le oroszországi célpontokra. Vjacseszlav Gladkov kormányzó állítását pedig az ukránok nem erősítették meg.

Gladkov kormányzó a táviratban azt mondta, hogy:

„tűz volt az olajraktárban az ukrán hadsereg két helikopterének légicsapása miatt, amelyek alacsonyan repülve léptek be Oroszország területére.”

Majd hozzátette:

„Senkit sem öltek meg.”

A közelben lakókat evakuálták, két ember pedig megsérült a raktárban. Nyolc üzemanyagtartály égett le, és csaknem 200 tűzoltó dolgozott a helyszínen, hogy megfékezze a lángokat.

Korábban, március 29-én több robbanást jelentettek egy Belgorod melletti lőszerraktárban.

Az ukrán helikopterpilóták rengeteg tapasztalattal rendelkeznek az alacsony és gyors repülésben, hogy elkerüljék a katonai radarokat és légvédelmi rendszereket. Évek óta ezt teszik a kelet-ukrajnai Donbas régióban, ahol a terület nagy részét az oroszok által támogatott szeparatista erők tartják kézben.

De ahhoz, hogy valaki éjszaka alacsonyan és gyorsan berepüljön, jócskán Oroszország területére, hogy támadást indítson egy ellenséges üzemanyagraktár ellen, nagy bátorságra és kifinomult repülési képességekre lett volna szüksége.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás